Cum sa reduci timpul de lucru

pfa

Indiferent dacă ești director de companie, proprietar de afacere, contabil sau PFA o să ai nevoie de un program contabilitate care să îți rezolve problemele la timp. Ca să îți reduci timpul de lucru ai nevoie de un soft contabilitate pentru PFA care sa fie performant.
Pentru cei care nu știu ce înseamnă PFA este destul de simplu. PFA înseamnă persoană fizică autorizată și este o formă juridică de a face afaceri în România.

Avantajele PFA:
1.cheltuieli mici de administrare
2.contabilitatea se poate ţine chiar şi de persoană care a solicitat înfiinţarea PFA-ului şi nu este nevoie de un contabil autorizat pentru ca te poti descurca singur cu un program de contabilitate
3.in situaţia în care optaţi pentru angajarea unui contabil costul serviciilor de contabilitate este mult mai redus decât în cazul unui SRL, iar cateva programe de contabilitate PFA iti pot face viata mai usoara.
4.se vor depune numai câteva declaraţii la ANAF
5.o persoană fizică autorizată poate avea angajaţi

Bineinteles ca exista si dezavantaje daca va hotarati sa aveti PFA:
1.pentru a putea înfiinţa o PFA este obligatorie depunerea unor documente care atestă pregătirea şi experienţa profesională a solicitantului în domeniul de activitate solicitat: diplome, atestate, carte de muncă din care rezultă experienţa profesională, etc.
2.se pot alege doar codurile CAEN ce privesc activitatea în care se doreşte autorizarea PFA-ului; asta înseamnă că nu în orice domeniu poți funcționa ca PFA.

In 2016 s-au schimbat conditiile pentru cei care au PFA si acum trebuie sa plateasca impozite in plus.
Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de contribuabili are de achitat şi anumite contribuţii. Din 2016, PFA vor plăti obligatoriu și contribuţiile de asigurări sociale (CAS) – 10,5% sau 26,3%, conform opțiunii acestora – calculat la venitul net obținut, pe lângă contribuțiile de asigurări sociale de sănătate CASS de 5,5%. Cotele contribuţiilor, valabile în acest an, au fost stabilite recent prin legea bugetului de stat pe anul 2016 şi legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Si din cauza acestor impozite din 2016 uite asa ajungi sa lucrezi de pomana, in timp ce din banii tai vor primii pensii mari niste trantori: parlamentari, oameni politici, ziaristi, oameni de afaceri corupti, etc.

You may also like...

2 Responses

  1. Delia says:

    E foarte mare bataie de cap cu PFA-urile. Asta cu angajatii nu o stiam, stiam ca un PFA poate avea un asociat, denumit ”ajutor de PFA” cu conditia sa fie sot/sotie.

  2. Mike says:

    Am vorbit cu un specialist in domeniu si l-am intrebat direct ce ar alege intre SRL si PFA. Si in conditiile fiscale de acum din Romania omul a zi ca prefera SRL pe termen lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap