Fiii lui Caesar de Philip Matyszak

Fiii lui Caesar

Iulius Caesar este unul dintre cei mai cunoscuți împărați romani și este cel care a schimbat regimul politic din Republică în Dictatură militară. Cetățenii de rând ai Romei nu mai suportau clasa politică coruptă și birocrația care era ca o caracatiță, iar dictatura instaurată mai târziu de Caesar a fost acceptată, mai ales că a venit la pachet și cu o serie de victorii împotriva triburilor galilor și germanilor. Iar cartea Fiii lui Caesar de Philip Matyszak prezintă toată dinastia Iulio-Claudienilor începând din anul 100 i.Hr. iar Caesar este primul împărat dintr-o serie ciudată de conducători.

Sunt prezentați pe rând toți împărații – Caesar care se va ridica încet și sigur pe scara succesului, deși când vede o statuie a lui Alexandru cel Mare care cucerise aproape toată lumea până la vârstă de 33 de ani, Iulius C. își pune întrebarea de ce încă nu a realizat nimic până la această vârstă, apoi Augustus care era foarte competent, dar foarte dur pentru că își conducea supușii cu o mână de fier, urmează Tiberius care era un birocrat convins. În cartea Fiii lui Caesar este prezent și Caligula, împăratul nebun care și-a făcut calul general și a trimis oastea romană să lupte împotriva unui ocean, crezând că îl poate învinge pe Zeul mărilor. Apoi este înfățișat Claudiu care nu era iubit de popor și nici de politicienii acelor vremuri. Și ultimul din dinastia Iulio-Claudienilor prezent în această carte bine detaliată este împăratul Nero care era crud și pervers. A dat foc Romei și apoi s-a sinucis.

Fiii lui Caesar de Philip Matyszak este o carte de istorie din care nu lipsesc citatele marilor istorici ai acelor ani printre care Cassius Dio, Seutonius, Tacitus, dar și hărți bine detaliate despre campaniile militare duse de Caesar in Galia si Britania sau monezi care înfățișau generali sau politicieni romani care au avut un cuvânt de spus în acea perioadă tulbure a lumii.

Cartea are 273 de pagini și dacă îți place istoria, atunci acest volum nu trebuie să îți lipsească din bibliotecă.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap