Sfaturi pentru renovarea unui apartament

materiale de constructii

Renovarea unui apartament se face o dată la cel puțin 15 ani și cel mai important lucru constă in alegerea celor mai bune variante in raportul preț-calitate. Dacă renovezi un apartament sunt 2 modalități. Prima, în caz că ai experiență în domeniu, poți face tu tot ce dorești în acel apartament și varianta a 2-a este să apelezi la meseriași care știu ce materiale de construcții ai nevoie.

Un aspect important în relația cu meseriașii de finisaje este să nu dați banii înainte, cel mult un mic avans. Eu sunt pățit cu termopanele, era 15 la sută redus cu banii înainte, am dat banii cu încredere și apoi nu prea am mai avut ce la face, având în vedere că le-au greșit grosolan ca dimensiuni și doar au ridicat din umeri. Nefiind genul de om care caută ceartă și scandal, mi-am închipuit că așa am vrut și cu asta basta.

Alte aspecte referitoare la materiale de construcții și finisaje
1. Luați în calcul partea de televiziune și internet pentru apartament ca să nu vă rămînă cabluri prin casă. Încercați să puneți mai multe prize decât par a fi necesare la prima vedere și acoperiți toate zonele unde e posibil să apara consumatori. Fiți atent la bucătărie pentru ca trebuie priză de aprindere pt aragaz , hotă, centrală termică, clima, etc. Dacă puneți plită electrică și cuptor, neapărat trebuie circuite separate(sunt plite de 6,7 kw). Produse de calitate gasiti la eMenatwork

2. Dacă schimbați robineți de trecere, chiar dacă sunt mai scumpi cu 5-6 lei puneți de gaz nu de apă, cei de gaz sunt la alt standard. Aici vorbesc despre cei sferici, cu bilă.
La gletul de încărcare cei mai mulți meseriași lucrează cu cel pe bază de ipsos, e mai ușor de lucrat dar cel pe bază de ciment alb e mai sănătos că respirație și mai rezistent în timp la umezeală.

3. Faceți poze în diverse etape de execuție, mai ales la instalații, înainte să se apuce meseriașii de finisaje.
4. Pentru a nu vă enerva din start vecinii și pt binele pereților voștri, șanțurile pt partea electrică încercați să nu le spargeți. Mai bine le tăiați cu freza(tăie exact cît tubul find reglabilă)
5. Tot legat de partea electrică, aveți grijă de unde luați conductorul de cupru, să nu luați aluminiu cuprat.

You may also like...

2 Responses

  1. Frusina says:

    Am citit ce-ai scris insa la partea practica eu il las pe sotul meu, ca se pricepe mai bine. Eram interesata sa aflu ce e de preferat intre becurile LED si becurile LED inteligente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap