Dupa 20 de ani vedem Mondialul din Rusia tot la televizor

rusia

Este incredibil ca o nationala de fotbal cu pretentiile pe care le are Romania, sa nu reuseasca sa se califice la un Campionat Mondial de 20 de ani. Inainte de startul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Rusia 2018, Romania avea sanse foarte mari de calificare intr-o grupa din care mai fac parte Polonia, Danemarca, Muntenegru, Armenia si Kazahstan.

Probabil calificarea a fost compromisa inca de la egalul neasteptat impotriva celor din Kazahstan, nationala cu care tricolorii vor juca in ultimul meci din grupa. Ultimele 2 meciuri deja nu mai au nici o miza fiindca romanii au pierdut calificarea inca de saptamana aceasta cand nu au reusit sa obtina decat 3 puncte in dubla cu Armenia si Muntenegru.

Vedem Mondialul tot la televizor

Jucatorii nationalei de fotbal s-au obisnuit sa vada Mondialul de fotbal tot la televizor de aproximativ 20 de ani. Este incredibil cu echipa nationala nu a reusit sa mai participe cel putin o data la un Mondial din 1998.

Antrenorul strain nu schimba valoarea jucatorilor

Noua conducere FRF  a incercat sa aduca un antrenor strain care sa faca schimbari in fotbalul romanesc si poate o minune, sa ne califice la Mondial. Antrenorul german Daum s-a dovedit a fi un test fara rezultat pozitiv si o problema pentru toata lumea din fotbalul romanesc. De foarte multe ori Daum a declarat ca este mai roman decat multi romani sau ca nu poate face minuni fiindca nu are niste jucatori capabili sa joace asa cum isi doreste el. Poate ca nici lotul actual nu se poate ridica la nivelul asteptarilor asa ca putem spune cu mana pe inima, ca la intonarea imnului inainte de meci, ca antrenorul strain nu schimba valoarea jucatorilor.

De la nationala blonzilor in care evoluau nume sonore precum Lacatus, Hagi, Petrescu, Dumitrescu si multi ani, pana la nationala lui Mutu si Chivu nu am mai avut parte de performante remarcabile. Colegii de la Pariuri.com au prezentat informatii interesante despre participarile nationalei din 98’ pana in 2017 in preliminariile pentru Campionatul Mondial de fotbal.

Preliminarii Campionatul Mondial din 2002

Romania a facut parte din grupa in care mai faceau parte Italia, Georgia, Ungaria, Lituania. In grupe romanii au reusit sa castige 5 meciuri si au remizat de 2 ori. Antrenori au fost in grupe Ladislau Boloni si Gica Hagi. Dupa faza grupelor nationala s-a situat pe pozitia secunda si a mers la baraj sub comanda lui Anghel Iordanescu. In dubla cu Slovenia din baraj romanii au pierdut dupa 2-1 si 1-1.

Preliminarii Campionatul Mondial din 2006

In preliminariile de la Mondialul din 2006 Anghel Iordanescu a inceput in postura de antrenor insa dupa cateva meciuri a fost schimbat cu Victor Piturca. In grupa Romania a intalnit Olanda, Cehia, Armenia, Finlanda, Macedonia si Andorra. Desi a obtinut 8 victorii si un rezultat de egalitate, nationala Romaniei s-a clasat pe locul 3 si a pierdut calificarea.

Preliminarii Campionatul Mondial din 2010

Dupa participarea la Euro 2008, nationala a continuat cu Victor Piturca la conducere, insa a fost schimbat doar dupa cateva meciuri cu Razvan Lucescu. Din grupa de calificare pentru Mondial au facut parte Serbia, Franta, Austria, Lituania si Insulele Feroe. Romanii au obtinut 3 rezultate pozitive si 3 egaluri. La finalul campaniei s-a clasat pe penultimul loc din grupa.

Preliminarii Campionatul Mondial din 2014

In preliminariile din 2014 tot Victor Piturca a fost la carma nationalei. Desi nationala a reusit sa termine pe locul secund in grupa cu Olanda, Ungaria, Turcia, Estonia si Andorra, a pierdut calificarea la barajul cu Grecia in dubla mansa, scor 1-3, 1-1.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap