Real Madrid in imagini

derby madrid

In trecut, mă duceam la fiecare meci ale echipelor noastre de club din capitală sau la meciurile Naționalei României. Am fost cu prieteni buni în peluză, tribuna a 2-a sau tribuna 1 pe vreme potrivnică, în ploaie sau pe viscol puternic în plină iarnă. Viața ne-a despărțit și fiecare și-a urmat destinul, dar iubirea pentru fotbal nu a dispărut niciodată. De curând, Zanfir Adrian, unul dintre amicii mei, s-a dus la meciul de foc dintre Real Madrid și Atletico Madrid, iar cu acceptul lui o să postez câteva imagini din această călătorie fotbalistică. Iar textul de mai jos este opera Claudiei Rotaru, un suporter fanatic al echipei Real Madrid.

Știi momentul acela când lumea te asociază PE TINE cu echipa cu care ții? E unul dintre cele mai frumoase sentimente. Un sentiment retrăit din nou ieri când m-a căutat un prieten să îmi propună să așez într-un articol câteva rânduri despre “de ce iubesc Real Madrid”. Și am acceptat cu mare bucurie în suflet! Dar când încep să vorbesc despre Real Madrid, acele “câteva rânduri” se pot transforma cu ușurință în “mii de pagini”.

peluza echipei Real Madrid

Știm cu toții că iubirea este ceva greu de descris, că nu este ușor să descrii în cuvinte acele trăiri și stări prin care treci atunci când vorbești cu tine și te gândești de ce ai ales acea echipă. Tu știi ce simți, dar te întrebi dacă foaia și pixul pot înțelege, te întrebi dacă oamenii pot înțelege pe deplin euforia ta de la goluri sau supărarea de după înfrângeri, te întrebi cum arată din exterior acele lacrimi de pe obraz, indiferent dacă sunt de bucurie sau de tristețe. Tu știi ce “gust” au, sunt ale tale, le-ai mai avut, ești familiarizat. Tu știi că după înfrângere ți le ștergi, ridici capul și îți spui că mergeți înainte și la bine și la greu. Tu nu ești fan de conjunctură. Și mai știi și că după victorie îți vine să le lași acolo, să nu se usuce niciodată, pentru că ele sunt amintirea pură a ceea ce tocmai ai trăit, știi că reprezintă dovada vie a iubirii tale și a bucuriei ieșite din suflet.

ronaldo brazilianul

Astfel, unul dintre motivele pentru care iubesc Real Madrid este cel de mai sus. Lacrimile. Real Madrid înseamnă emoție, fie că e vorba de tristețe sau bucurie. Iar dacă Real Madrid mă face să plâng, înseamnă că trezește ceva în mine, înseamnă că am sentimente adevărate pentru club, înseamnă că îmi transmite ceva, înseamnă că avem o legătură strânsă. Iubesc Real Madrid pentru că îmi lasă amintiri, pentru că își pune amprenta la mine în inimă, pentru că mi-am făcut prieteni, exact acei amici care înțeleg cel mai bine ce simt, acei prieteni cu care te strângi laolaltă și vă bucurați împreună de cele 90 de minute. Iubesc Real Madrid pentru că educă. Da, educă. Vechiul imn îndeamnă să dăm mâna cu adversarii. Iubesc Real Madrid pentru că nu mă lasă să urăsc, pentru că m-a învățat să nu râd de răul altuia și pentru că m-a învățat să fiu un om cerebral și imparțial în ale fotbalului.

Iubesc Real Madrid pentru că m-a învățat să accept înfrângerea, deși supărarea domină uneori. Iubesc Real Madrid pentru că m-a învățat că nu doar nouă ne este scris să câștigăm, ci și alții au dreptul la fericire, competițiile fiind pentru toată lumea, nu doar pentru o singură echipă. Iubesc Real Madrid pentru că m-a învățat să mă bucur din suflet pentru alții. Și te bucuri, chiar te bucuri! Te bucuri cu adevărat atunci când privești spre ei și te regăsești pe tine, pentru că în acele lacrimi zace ceva ce a zăcut în tine și în simțirile tale data trecută când ai câștigat. Te bucuri să știi că și alții simt ce ai simțit tu. Te face să te simți înțeles.

trofee Champions League așe cșubului din Madrid

Iubesc Real Madrid pentru fiecare moment în care am mers pe stradă cu tricoul lor pe mine și m-au văzut fani spanioli și au strigat spre mine: “Oleee, Hala Madriiid, vamos a ganaaar!”. Iubesc Real Madrid pentru fiecare fan care a venit să dea mâna cu mine și care mi-a spus că mă respectă. Iubesc Real Madrid pentru fiecare om care nu m-a mai văzut și mă întreabă dacă: “Mai ții cu Real?”, iar aici revin la ce spuneam mai sus și anume că oamenii mă asociază PE MINE cu echipa. E splendid să te gândești că un om aude ceva despre echipa ta și că îi zboară gândul la tine. Iubesc Real Madrid pentru fiecare telefon primit de la fanii adverși după ce pierdeau împotriva noastră și îmi urau felicitări. Când simți că există o reciprocitate, e unic ce ai în adâncul inimii! Iubesc Real Madrid pentru că mi-a oferit cele mai frumoase amintiri, pentru că atunci când mă întorc în trecut realizez că iubirea a apărut într-un moment de secetă, deci aveau nevoie de mine, de stabilitate și de o promisiune, aceea de a rămâne lângă ei. Și m-am ținut de cuvânt!

bwin

Iubesc Real Madrid pentru ceea ce mă face să simt când îi îmbrac tricoul și pentru cum îl privesc când îl dau jos. Iubesc Real Madrid pentru fiecare zâmbet pe care l-am avut amintindu-mi de un meci frumos. Iubesc Real Madrid pentru fiecare finală din 2014 încoace, revăzută din nostalgie, în rezumate sau complet, care m-a făcut să resimt mândria. Iubesc Real Madrid pentru fiecare om care vede o poză cu mine pe internet, nefiind îmbrăcată în ceva cu Real, neavând accesorii legate de echipă și care îmi spune: “Ce ciudată ești fără chestii cu Real!”.

Într-un final, iubesc Real Madrid pentru faptul că peste 10 ani voi avea și mai multe motive pentru care să îi iubesc!
Hala Madrid y nada mas!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap