Sistemul competitional se schimba in Liga 1

liga1
Sistemul competiţional se va schimba, începând cu sezonul 2015-2016. În Adunarea Generală Extraordinară s-a votat ca numărul echipelor din Liga 1 să fie redus, de la 18, la 14 şi să existe play-off şi play-out.
Vor juca 6 echipe in play-off si 8 in play-out.

Vor retrograda sigur două echipe, iar locul 12 din Liga 1 va susţine un baraj cu locul 3 din Liga a II-a. În sezonul viitor vor retrograda 6 echipe şi vor promova doar două pentru a trece la acest format cu 14 echipe.

Avantaje:
1. Vom avea mult mai multe meciuri tari. Steaua-Dinamo va fi de 4 ori într-un an, nu doar de 2 ori ca până acum.
2. Meciurile vor fi mai spectaculoase, cu mai multe faze de poartă. Cei de la Digi1, după terminarea meciului Petrolul- Steaua, spuneau că, dacă ar vedea un singur meci că ăsta pe etapă, ar fi mulțumiți. Petrolul-Steaua nu mai conta pentru câștigarea trofeului de campioană, dar totuși a fost un meci spectaculos cu multe ocazii la ambele porți.
3. Vor fi mai mulți bani pentru cluburi pentru că vor veni mai mulți spectatori.

Dezavantaje:
1. Echipele mici din Liga 1 gen: Chiajna, Viitorul, Concordia,Săgeata, etc nu vor mai lupta să scoată puncte cu echipele care se bat pentru Cupele Europene. Și atunci o să apară probleme pentru că anumite echipe vor juca diferit în funcție de interese: datorii, combinații, legături între președinți, nași, fini, etc.
2. Echipele mici vor lupta la sânge doar cu echipele mici.
3. Un derby Steaua- Dinamo îl aștepți cu sufletul la gură pentru că e doar de 2 ori pe an. Dacă o să fie de 4 ori pe an, parcă nu mai e așa de interesant. Când ai ceva spectaculos destul de des, parcă își pierde din valoare.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap