Viata nu e ca in filme

autoaparare

Fac sport de când mă știu. Când eram un puști m-am apucat de arte marțiale, iar pe vreme aia exista doar semi-contact. Erau câteva stiluri, dar eu am ales atunci shotokan karate. Acest mod de luptă a fost dezvoltat de Gichin Funakoshi (1868–1957) și a fost baza a tot ce știu eu despre autoapărare. De acolo am învățat și am perfecționat viteza de execuție a loviturilor. Toți practicanții de arte marțiale știu că în semi-contact viteza și jocul de picioare au un loc aparte.
Mi-au trebuit ani de zile că să ajung la un nivel bun ca să pot face față unui adversar sau doi în lupta de stradă. Dar asta nu îmi garantează succesul împotriva unor adversari numeroși. În anumite cazuri, un baston telescopic sau o lanternă electroșoc poate fi de ajutor.
Siguranța voastră fizică e foarte importantă, iar aceste Echipamente Autoaparare pot face diferența dintre viață și moarte.

Dar nu a fost de ajuns ce am învățat atunci pentru că într-o luptă de stradă cu un băiat carea făcea box am pierdut. Eram adolesccent, dar aveam vreo 2 ani în spate de semi-contact. Atunci mi-am dat seama pentru prima oară că trebuie să schimb ceva. Și m-am îndreptat spre full contact, mai bine spus spre box thailandez.
În aceea perioadă am dezvoltat loviturile de cot care sunt devastatoare. In plus, loviturile de picior pe coapsă pot cauza probleme majore. Poți pune jos și un bărbat de 120 de kg cu o lovitură bine aplicată.

Peste câțiva ani am învățat ju-jitsu brazilian și tot ce e legat de MMA( mixt martial arts).
Am avut noroc că la mine în oraș, există un antrenor foarte bun de ju-jitsu: Staicu Viorel. Omul pentru asta a trăit toată viața, iar sportul i-a definit stilul de a gândi, de a vorbi, de a lupta.

MMA este un stil de luptă practicat de cei din UFC și amestecă toate stilurile de arte marțiale cunoscute. Acolo sunt campioni mondial din judo, ju-jitsu, box, lupte libere, box thilandez, etc.
Ca să poți lupta acolo trebuie să fii un sportiv complet. Cei care fac acest sport profesionist chiar sunt experți în autoapărare pentru că au tehnici de contra-atac impotriva luptătorilor, a celor care practică judo sau box.

You may also like...

1 Response

  1. Viata nu este mai deloc ca in filme si asta pentru ca in filme totul este regizat la o scara infinit mai mica decat viata noastra plus ca in viata noastra intervin si altii cu propria lor agenda cu lucruri pe care vor sa le faca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap