Echipa MIT care a cucerit orasul Las Vegas

blackjack

In anii 90 o echipa de studenti de la Massachusetts Institute of Technology, mai pe scurt MIT, au facut milioane de dolari jucand blackjack in cazinourile din Las Vegas.
Dupa cursuri, cativa studenti se intalneau sa puna la cale o strategie pentru a castiga la acest joc de noroc, numarand carti.
Au format o echipa de 6 studenti foarte capabili care se foloseau de semne, de un limbaj propriu, de expresii si gesturi doar de ei stiute.
Astfel 2 dintre studenti jucau suma minima la mesele de blackjack si numarau cartile care apareau pe masa. La un moment dat faceau un semn cu mana, se intindeau la misto si la masa se aseza alt student care incepea sa joace pe bani multi.

In las Vegas pentru o anumita carte aveau un cuvant si pentru anumite cuvinte aveau nume de carti. De exemplu pentru As foloseau cuvantul dulce intr-o fraza sau propozitie sau pentru cartea 10 foloseau cuvantul revista.
Inca 2 studenti stateau la cateva mese distanta pentru a-i anunta daca se intampla ceva neprevazut. De exemplu daca unul dintre ei isi trecea mana prin par era clar semnalul de retragere rapida. Semnal ca paza cazinoului s-a prins de smecherie si este pe punctul de a-i lua la intrebari.

S-a facut si un film despre acesti studenti: 21, film realizat in 2008 regizat de Robert Luketic. In rolurile principale au jucat: Kevin Spacey, Jim Sturgess, Kate Bosworth, Aaron Yoo, Liza Lapira. Are nota 6,7 pe IMDB si il recomand. O sa vedeti acolo ce inseamna ca unul dintre jucatori sa nu mai respecte regulile si sa joace doar la noroc. O vorba zisa de jucatorii de casino mi-a ramas in minte: Yesterday’s history, tomorrow’s a mystery,it’s all what you do in the moment, baby.

Acesti studenti ar fi castigat in cativa ani peste 5 milioane de dolari. Dar au fost descoperiti dupa o vreme si au primit interdictie in cazinourile din Las Vegas. Apoi au incercat sa faca bani prin cazinourile din Europa dar s-a dus vestea repede si acolo si au trebuit sa se retraga.
Apoi, toate cazinourile din Las Vegas au cerut in fiecare an pozele studentilor de la MIT ca sa le aseze frumos in baza lor de date si astfel au eliminat raul de la radacina.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap