Messi a marcat 600 de goluri pentru Barcelona

Messi

In minutul 82 al meciului dintre Barcelona si Liverpool, Messi marca dintr-o lovitura libera golul cu numarul 600 din toata cariera lui pentru echipa catalana si ducea scorul la 3-0. Messi are obiceiul sa marcheze goluri superbe cand ajunge la numarul 500 sau 600. Golul cu numarul 500 a fost marcat in El Clasico la sfarsitul lui aprilie in 2017 si apoi si-a scos tricoul si l-a aratat peluzei din Bernabeu. Jucatorul cu numarul 10 al Barcelonei a marcat 600 de goluri in 14 ani cu o medie de 42 de goluri la 12 luni de zile.

Cand a inscris Messi primul gol oficial pentru Barcelona?

In 2005, pe 1 mai, Messi (17 ani) marca primul gol pentru echipa din care mai faceau parte atunci: Ronaldinho, Puyol, Iniesta, Deco, Xavi, Samuel Eto’o, Víctor Valdes. Tot pe 1 mai, dar in 2019, piticul atomic inscria golul cu numarul 600 impotriva echipei Liverpool. Echipa din Anglia a facut un joc bun pana in minutul 75 cand a picat golul 2 marcat de Messi, iar apoi a venit lovitura libera din minutul 82, executata magistral de argentinian. In acel moment, visele lui Klopp in privinta trofeului Ligii Campionilor s-au naruit.

Barcelona a jucat cu apararea cat mai jos pentru a evita atacurile in viteza propuse de Salah sau Mane, iar Messi primea mereu mingea sub presiune. Argentinianul are talentul de a iesi din situatii extreme si orice atac direct pe fundasii lui Liverpool a insemnat pericol. Cred ca lipsa lui Firmino din cauza accidentarilor din primul 11 a contat enorm, iar ratarea lui Salah la 3-0 a pus pecetea pe un meci superb.

Ce se intampla acum 14 ani la clubul catalan?

Ronaldinho castigase Balonul de Aur si era pe prima pagina a revistei FourFourTwo. In interviu, dintosul este intrebat daca este cel mai bun jucator din lume. Brazilianul raspunde: ” Cel mai bun din lume? Nu sunt cel mai bun jucator din lotul Barcelonei”. Ronaldinho stia ce jucator de clasa mondiala avea langa el in atac – un adolescent cu numele Messi.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap