Istoria Ruletei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Numele de Roulette vine din limba franceză și în traducere înseamnă roată mică. Prima ruletă a fost creată în anul 1655 de către Pascal care a fost un matematician, fizician și filosof francez. Acesta a avut contribuții la studiul fluidelor prin clarificarea conceptelor de presiune și vid și considerații asupra teoriei probabilităților.
La început jucau la ruletă doar călugării din mânăstiri, dar nu pe bani ci doar la distracție pentru că era plictiseală mare. Ușor, ușor ruleta și-a făcut loc în cazinourile din Paris unde a fost apreciată de jucătorii cu nume.

Francois și Luis Blanc lansează primele cazinouri în Monte Carlo în 1842, iar mai târziu ruleta ajunge pe tărâmul american unde sunt introduse pentru prima oară culorile alternative roșu și negru, în plus acum sunt acceptate pariuri pe numerele par sau impar.
Mereu mă întrebăm de ce ruleta americană are și numărul 00. Răspunsul e simplu. În perioadă istoriei americanilor când era goană după aur, jucatorii erau foarte superstițioși și au introdus și numărul 00.
Tot în perioadă aceea a fost foarte apreciată culoarea aurului care era acum prezența și pe ruletele din cazinouri.

În România primul cazinou în România apare o dată cu revenirea Dobrogei la Patria Mamă. Localizat lângă farul genovez din Constanța, cazinoul arată ca o baracă din lemn căptușită, purtând numele Cazin sau Kursaal. Pe lângă Săli de Joc, cazinoul avea o sală de dans și două Săli de Lectură, unde mondenii citeau « La€™Ilustration », « Figaro » sau « Telegraf ». Susținut de Primăria Constanței, Casinoul se transformă deseori în terasă de bal unde fanfara armatei cânta sau într-o scenă a muzicienilor vremii. Cazinoul reprezenta încă un motiv în plus pentru româncele din societatea înaltă de a-și afișa cele mai elegante toalete.
Deși cumpărat mai târziu de fiul lui Ion Creangă, C.I. Creangă pentru a renova cazinoul și a presta servicii de o calitate mai înaltă, istoria cazinoului din lemn sfârșește la începutul secolului XX.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap