Ascensoare de calitate

Cred ca doar la noi, la romani, exista intrebarea asta daca stai intr-un bloc de 10 etaje: Merge liftul? In majoritatea cartierelor exista blocuri care au probleme cu liftul. Unii locatari nu fac niciun efort financiar ca sa puna mana de la mana ca sa repare ascensorul si sa isi usureze viata. Pentru ca una e sa urci pana la etajul 9, atunci cand ai venit obosit de la munca sau cand trebuie sa cari multe plase cu niste cumparaturi si alta e sa urci cu liftul linistit. Cand spui ascensoare te gandesti la conditii bune de trai, la o viata lipsita de scari urcate si coborate de mai multe ori pe zi.

Si la mine in bloc a fost aceeasi problema. Vecinii mei nu s-au organizat ca sa repare liftul ani de zile si au preferat sa urce pe scari pana le-a ajuns cutitul la os. A venit un nou administrator in bloc si a incercat sa rezolve problema. A cautat ascensoare de calitate, oameni de specialitate care sa se ocupe de asa ceva, a strans banii dupa niste certuri cu niste vecini mai zgarciti, dar in final acum pot sa urc la etajul unde stau cu liftul. Asa cum ar trebui sa fie peste tot unde sunt blocuri cu multe etaje. Nu ma vait de urcat scari pentru ca sunt sportiv si imi place miscarea, dar una e sa te duci la sala sau la alergat prin parc si alta e sa urci scarile rupt de oboseala. Sunt diferite preturi si modele la lifturi, dar pe termen lung merita investitia. Mai ales daca parintii sau bunicii tai au anumita varsta. Batranetea e o haina grea, bunicii nostri se misca mai greu, isi pierd din viteza de reactie, nu mai pot urca zeci de scari in fiecare zi. Ar trebui sa le facem traiul mai bun.

Viata trebuie traita cat mai bine. Orice detaliu conteaza. De la gandurile mai putin bune pe care putem sa le controlam, sport, nutritie, un apartament pe gustul tau, o familie care sa nu fie trista, conditii bune in bloc, iar aici liftul e important, sa stii cand sa te relaxezi si sa zambesti des. Si sa faci ce iti place des.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap