De ce Airsoft ?

ak47
Pai, de ce nu?

De ce sa ignori un Sport care iti ofera multiple posibilitati de dezvoltare personala ? Si am scris Sport cu “S” mare ca sa atrag atentia ca nu este un simplu hobby, un joc de copii, o mascareala sau o parada de Halloween. Ci un sport in toata regula, pe care practicandu-l, te bucuri de toate beneficiile pe care si alt sport ti le poate oferii. Iti sporeste anduranta, abilitatea de miscare, de comunicare, de orientare si implicit sanatatea .

Practicarea lui a luat amploare in ultimii 5 ani si aceasta a dezvoltat o retea de Cluburi Sportive in toata tara, printre care HAT Bucuresti, ACC Airsoft Club Constanta, Meerkats Sibiu si multe altele, ai caror membrii sunt din toate mediile sociale, toate profesiile, toate varstele.

Practic orice grup de practicanti care dispune de echipamentele necesare desfasurarii acestui sport in conditii optime, cum ar fi: replici airsoft (pusti, pistoale airsoft, mitraliere) care imita extreme de bine ca si aspect pe cele adevarate si care trag cu bile de plastic (mai mici ca un bob de mazare), incarcatoare mid-cap (mid capacity) sau hi-cap (high capacity) care sa tina un numar mai mic sau mai mare de bile airsoft, ochelari de protectie sau masca de protectie, imbracamite camuflaj si toate elementele care imita dotarile trupelor armate din intreaga lume, pot crea un Club sportiv care sa participe la diferite evenimente special organizate, sau sa se intalneasca amical la final de saptamana intr-un spatiu preferat.

Este un sport practicat de barbati, femei, copii, din toate categoriile de varsta. Regulile de baza sunt : fair-play-ul, protectia si adaptarea la tipul de simulare a luptelor militare. Nu se injura in timpul jocului sau a misiunii, nu se cearta nimeni…atat timp cat strigi MORT cand esti atins de bila inamicului. Aici intervine acel mult important fair-play.

Oricine isi poate procura de pe piata online sau din magazine specializate replici airsoft care functioneaza electric (cu baterie li-po sau Ni-Mh ) sau cu propulsie gaz (CO2 , green-gas, Butan).

Exista o varietate mare de modele care pot fi comandate si ulterior modificate dupa placul sau dupa nivelul fiecarui jucator. Acestia o pot face personal, inlocuind elementele interioare cu unele de mai buna calitate sau mai aspectuase, sau pot apela la un service airsoft unde specialistii le pot modifica corespunzator piesele interne cum ar fi: teava de precizie, motorul electric, mecanism de tragere, pentru a-i oferi replicii o mai buna functionare, viteza sau precizie. Magazine precum Airsoft6, ofera si service replicilor comercializate la preturi accesibile.
Pretul pentru practicarea acestui sport incepe de la un nivel mediu, dar poate creste pana la unul inalt in functie de preferinte. Trebuie tinut cont ca pe langa replica folosita(600-1200 RON nivel mediu pana la 3000-5000 RON nivel maxim), un jucator mai trebuie sa investeasca si in intretinerea ei, precum si in alte accesorii airsoft precum : Vesta tactica, geanta de transport, bile, gaz, elemente de imbracaminte specifice, protectii si alte piese de schimb.

Acest sport poate fi practicat in orice sezon, pe orice fel de teren, in orice conditii meteo, cu prieteni sau cu oameni pe care ii vezi pentru prima oara. E totusi un sport de echipa!
Asa ca, de ce nu Airsoft ?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap