Siguranta ta ar trebui sa fie pe primul plan

Siguranța ta ar trebui să fie pe primul plan, indiferent dacă trăiești în oraș sau la țară. Eu stau la bloc și am avut perioade când am avut interfon, dar și ani buni când acesta nu era pus pe ușa de la intrare. Și în perioada când nu aveam interfon, într-o noapte când veneam de la o bere cu băieții pe la 3 noaptea, am avut o surpriză neplăcută. În fața blocului aștepta cineva, un bărbat cu hanorac negru. Am trecut pe lângă el și ăla a început să urce după mine, dar în pas grăbit. Și ca să nu fiu surprins din spate, m-am făcut că stau la etajul 2, am făcut dreapta și am scos cheia ca să dau impresia că am ajuns acasă. Iar omul nu a mai venit după mine și a început să urce scările. Atunci am plecat eu după el cu pas grăbit. Și am urcat până unde stateam eu, adică la etajul 6 și dacă urcăm în continuare sigur omul dubios nu avea ce să facă decât să se confrunte cu mine. Dar m-am oprit la etajul unde locuiesc. De aceea cred că interfoane pentru case sau bloc fac diferența când e vorba despre siguranța și viața voastră.

Dacă nu stai la bloc este chiar indicat să ai interfon casă pentru că pe timpul anotimpului friguros cresc statistic vorbind furturi din locuinte. La bloc e greu să spargi un apartament pentru că hoții nu sunt alpiniști ca să escaladeze până la etajul 7, mai ales acum când toată lumea are balcoanele închise cu termopane. Singura șansă a lor este forțarea ușii de la intrare.
Dar la casă este o altă poveste, pentru că se poate intra foarte ușor pe un geam lăsat deschis. Și dacă nu există interfoane Electra la vilă sau casă, plus un câine de pază, misiunea hoților devine ușoară.

Principalul avanataj oferit de interfoane pentru vile este că poți să vorbești cu oamenii care vin la tine în vizită, înainte să îți calce pragul casei. Iar dacă sunt străini poți rezolva problema doar din câteva vorbe. În afară de un interfon casă vă recomand să aveți și un câine de pază de talie mare, care să vă atenționeze din timp dacă cineva vrea să forțeze poarta de la intrare. Iar pe timpul nopții, un câine este foarte atent la orice zgomot sau miscae suspectă.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap