Istoria pariurilor sportive online

istoriapariurilorsportive

Istoria pariurilor sportive online incepe in anul 1994. Atunci cand Antigua si Barbuda, o tara insulara localizata în estul Marii Caraibelor la limita cu Oceanul Atlantic, ofera pentru prima oara licenta offshore caselor de pariuri online.
In 1996, Intertops devine prima casa de pariuri online. Primul pariu online a fost pus de Jukka Honkavaara la meciul Tottenham – Hereford Utd.
Tot in acelasi an, pariorii din SUA risca 60 de milioane de dolari la pariuri sportive online.

In 1998 apare prima casa de pariuri online in Anglia. Este vorba despre William Hill.
In acel an, firma Frost & Sullivan da publicitatii profitul realizat de casele de pariuri si cazinouri online in 1998: peste 830 de milioane de dolari.

In anul 2000, casa de pariuri Blue Square ofera o cota ciudata: In 10 ani toate casele de pariuri de la colt de strada vor da faliment. Cota era de 500 la 1.
Tot atunci apare casa de pariuri Ladbrokes. Betfair isi deschide portile online tot in aceeasi perioada. Betfair accepta doar 36 de pariuri in prima zi de la deschidere.

In anul 2003 Sport Index realizeaza prima aplicatie pentru mobil denumita: Bet on the move.
In 2004 apare casa de pariuri Paddy Power.

In 2006, SUA interzice pariurile online prin legea UIGEA. Majoritatea caselor de pariuri online se retrag de pe piata americana.
In anul 2008, Graham Calvert da in judecata casa de pariuri William Hill si cere in instanta 2 milioane de lire sterline. Aceasta suma fabuloasa a pierdut-o Graham Calvert la pariuri sportive. A pierdut si procesul cu William Hill.

In 2009, sumele pariate de americani ajung la peste 50 de bilioane de dolari, desi legea pariurilor online in SUA e neclara.
In 2011, Betfair lanseaza primul buton de Cash Out. Cu acest buton puteti sa va retrageti de pa piata pariurilor sportive daca simtiti ca pariul nu mai are sanse de reusita. Astfel nu pierdeti toti banii.

In 2012, peste 2,4 milioane de dolari au fost riscati de jucatori pe niste pariuri interesante: ce sex, greutate, nume si culoarea parului va avea copilul printului William si al Ducesei de Cambridge?
Tot in 2012, jucatorul danez Nick Bendtner isi arata chilotii sponsorizati de Paddy Power la un meci oficial UEFA.
Forul International de fotbal nu gusta gluma si ii da o amenda danezului de 80.000 de lire sterline.

In 2013, Europol suspecteaza peste 380 de meciuri de fotbal din Europa ca fiind aranjate pentru pariuri. Mafia pariurilor sportive din Asia este foarte puternica si acum in 2015.

In 2015, peste 11,1 milioane de cautari pe google ale cuvantului bet365 sunt realizate pe luna. Este cu mult peste cuvantul nike care are doar 9 milioane de cautari pe google.
Asta a fost istoria pariurilor sportive online pana in acest an. Sper ca si la noi sa apara normele de aplicarea pentru legea pariurilor sportive si sa intram si noi in randul lumii.

You may also like...

1 Response

  1. 25.06.2023

    […] pentru ca nu il intereseaza acel trofeu si a bagat juniori in teren, dar pe tine te intereseaza ca pariul sportiv sa fie castigator. Asa ca mai bine dai Cash Out, chiar daca o sa fii putin pe pierdere, dar nu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap