A venit frigul

centrale termice

Nu mai e vremea de tricou și blugi, nu mai e vremea de stat la terase la cafea și la glume între prieteni relaxați. Nu mai e vremea de umblat toată noaptea la mare, printre turiștii cu chef de distracție. Nu mai e vremea de plimbări prin parc alături de persoana iubită. A venit frigul.
În Bucuresti au fost probleme cu apa caldă și căldură pentru cei care nu au centrale termice Ariston. Politcienii care conduc capitala de ani de zile încă au probleme cu firmele care ar trebui să le facă viața caldă bucureștenilor pe timp de toamnă rece sau iarnă. Iar oamenii care nu au centrale în casă au de suferit. Nici nu vreau să mă gândesc la familiile care au copii mici și care sunt lipsiți de căldură în apartament.

Eu am centrală Ariston în apartament de câțiva ani de zile și atunci când vine iarnă îmi face viață mult mai călduroasă pentru că eu sunt friguros din fire. Am prieteni care stau în bermude și iarnă în casă, nu simt frigul la fel că mine. Eu nu pot să înțeleg cum unii pot să stea ca vara în apartament atunci când afară sunt -10 grade. Am o circulație a sângelui proastă și nu suport frigul deloc.

Dacă nu aveți încă centrală ariston în casă nu mai așteptați și faceți un efort și cumpărați așa ceva. Prețurile diferă și sunt multe modele de unde să alegeți și oricum nu mai sunt așa scumpe ca acum 5 ani. Oricine își poate permite o centrală dacă vrea să stea liniștit pe toată perioada anotimpului geros care se apropie cu pași repezi.

Nu o să vă spun și ce temperatură să aveți în casă pentru că fiecare simte frigul altfel. Dar dacă plecați de acasă mai multe zile ar fi bine să lăsați centrala pe 8 sau pe 10 grade. Altfel se pot întâmpla chestii neplăcute. Un vecin a lăsat geamurile deschise în apartament, centrala era oprită și într-o noapte a fost foarte frig. Calorifele s-au spart din cauza frigului groaznic și a inundat tot blocul. A fost ceartă și balamuc în bloc pentru câteva zile, dar până la urmă s-au rezolvat toate pentru că vecinul i-a platit pe locatarii inundați pentru neplăcerile cauzate.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap