Pregatirea locuintei pentru venirea unui nou-nascut

bebelus

Multi parinti isi doresc sa ofere tot ceea ce pot pentru copiii lor, insa cei mici nu au nevoie de prea multe lucruri, se bucura mult mai mult de prezenta parintilor si de atentia lor chiar de la cele mai mici varste. Fara a face eforturi exagerate, care implica si munca mai multa si, implicit, mai putin timp petrecut cu familia, parintii trebuie sa pregateasca unele lucruri pentru noul venit.

Daca parintii sunt la inceput de drum, iar locuinta este noua si isi doresc copii, atunci amenajarea casei trebuie sa se faca in asa fel incat sa fie calduroasa, cu mobilier nu prea pretentios si cat mai putin sensibil la pete, socuri, zgaraieturi sau alte accidente provocate fara intentie de catre cei mici. De asemenea, piesele de mobilier trebuie sa fie cat mai putine, strictul necesar, fara colturi ascutite, iar incaperile sa aiba spatii largi, neocupate, care sa permita miscarea nestingherita a parintilor si a copiilor.

Pregatirea hranei pentru bebelus

Bucataria este unul dintre spatiile cele mai importante pentru o familie cu copii, strictul necesar aici fiind un frigider cu congelator si un aragaz, neaparat dotat si cu cuptor pentru gatirea prin coacere, mai sanatoasa, a preparatelor pentru cei mici, dar si pentru adulti. Mobilierul de bucatarie trebuie, de asemenea, sa fie aerisit, eventual cu multe spatii de depozitare, iar venirea unui bebelus impune dotarea cu cateva accesorii utile pentru prepararea hranei. Ideal ar fi ca merele (sau alte fructe asemanatoare) sa fie facute piure folosindu-se o razatoare de sticla, care sa nu oxideze fructele, insa si un aparat de maruntit este foarte util pentru a pregati mancarea maruntita a copiilor mici.

Cuptorul cu microunde NU trebuie folosit la pregatirea hranei pentru copii, studii privind prepararea sau incalzirea hranei cu acest aparat electrocasnic dovedind ca altereaza proprietatile alimentelor, putand provoca scaderea imunitatii.

Scaunul special pentru bebe va fi de mare folos pentru hranirea celui mic, el invatand sa asocieze scaunul lui cu ora de masa, iar parintilor fiindu-le mai usor sa dea mancare celui mic in timp ce el se afla prins in siguranta scaunului si la un nivel inaltat.

Bebelusul are nevoie de o camera proprie?

Cultura occidentala ne-a aratat ca viitorii parinti pregatesc cu luni de zile inainte o camera minunat decorata pentru noul nascut, in care copilasul sa doarma singur, iar monitorizarea lui sa fie facuta – audio si chiar video – din alte incaperi. Insa au aparut in ultimii ani teorii formulate de psihologi care recomanda ca bebelusii sa fie cat mai aproape de mama, iar mamele care alapteaza se vor putea odihni mai usor daca au copiii mai aproape in timpul noptii.

Patutul pentru bebe este insa un obiect de mobilier necesar, iar cele care au structura moale, textila sunt de preferat paturilor din lemn, evitandu-se lovirea copilasilor cand incep sa se tina pe picioare si sa faca primii pasi. Masa de infasat poate fi optionala, insa este de mare folos, mai ales cand sanatatea mamei nu-i permite sa se aplece de prea multe ori la nivelul unui pat unde sa schimbe hainele bebelusului.

Pe langa aceste obiecte care sunt indispensabile pentru un confort minim al unui bebelus si al parintilor, masina personala trebuie dotata obligatoriu cu un scaun special pentru copii mici, iar caruciorul este de mare folos.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap