Activitati cu corzi in team building

Atunci când alegi să apelezi la o echipa profesionistă care să îți organizeze team building-ul, poți fi sigur că activitățile pe care aceștia le vor propune va vor scoate din zona voastră de confort. Până la urmă nu în fiecare zi faci rapel, te cațeri pe o stâncă înaltă sau te dai cu tiroliana. Iar acestea activități de team building cu corzi sunt de cele mai multe ori, prezente într-un team building organizat de o echipă profesionistă. Desigur, în cazul în care tu și echipa ta nu va doriți activități de acest gen, aceștia se vor orienta spre altceva.

Dar cine nu își dorește să își depășească limitele, să încerce activități noi și să facă lucruri pe care nu are ocazia să le facă în fiecare zi?

Tocmai pentru a-ți prezenta aceste activități, am ales că în articolul de azi să vorbim despre cele mai populare activități cu corzi din cadrul unui team building. Activități de care ai ocazia să beneficiezi și tu, alături de echipa ta, dacă apelezi la o firma profesionistă în organizarea team building-urilor, cum sunt cei de la Vertical Adventure.

1. Tiroliana

tiroliana

Tiroliana presupune traversarea pe corzi între două puncte fixe, cu un anumit grad de înclinație, la o înălțime variabilă, folosind tehnici și echipamente specifice. Echipamentele necesare pentru ca activitatea să se desfășoare în siguranță le veți primit de la echipa Vertical Adventure. Acest echipament constă în corzi, scripeți, carabiniere, hamuri, căști și mănuși.

Experiența traversării cu o viteză variabilă prăpăstii care duc spre locuri deosebite, va fi una pe cât de frumoasă, pe atât de plină de adrenalină și încântare. Prin această activitate vă veți descoperii limitele, vă veți distra, vă veți găsi sau regăsi motivația și spiritul de echipa.

2. Cățărare 

catarare

Cățăratul presupune urcatul pe un perete de stâncă, cu forțe proprii, gândind atent la pasul următor, ca într-un joc de șah, folosind tehnici și echipamente specifice. Echipamentele necesare pentru ca activitatea să se desfășoare în siguranță le veți primit de la echipa Vertical Adventure. Acest echipament constă în corzi, hamuri, carabiniere, bucle echipate, dispozitive pentru asigurare, cască și încălțăminte specială pentru cățărat.

Ascensiunea se va face individual, cu asistența colegilor, în postura de “filator” – cel care asigură și oferă suport. În cățărare, descoperi resurse de care poate nici nu știai, de la cele fizice, până la cele mentale, intri în contact direct cu stânca, te joci cu echilibrul și cu propriul centru de greutate, câștigând cu fiecare pas în lupta cu gravitația.

3. Canyoning

canyoning

Canionul este o vale îngustă și foarte strâmtă, cu pereți abrupți și cu fundul îngust, în care se formează o succesiune de cascade sau săritori, de diverse înălțimi și grade de înclinație.

Fiecare canion are un specific diferit, gradul de dificultate fiind dat de dimensiunea și numărul cascadelor, debitul de apă și posbilitățile de retragere, iar parcurgerea se face în mod descendent, prin rapeluri repetate și/sau prin sărituri în marmite, cu ajutorul unor tehnici și echipamente specifice asigurate de cei de la Vertical Adventure. Aceste echipamente constă în corzi, hamuri, carabiniere, coborâtoare, costume și șosete de neopren, cască.

Parcurgând canionul trăiești în direct o minunată și rară combinare totală a celor patru elemente: pământ (stâncile și pereții din jur), apă (în șuvoaie, în cascade, în săritori), aer (vântul și curenții de aer sunt peste tot în jur), foc (soarele e la vedere și te încălzește). E adrenalină generată de întâlnirea cu forțele naturii, e bucurie de copii atunci când sărim în marmite, e energie, mișcare, echipă.

Aceste activități de team building cu corzi sunt doar trei dintre activitățile pe care o firma profesionistă ca cei de la Vertical Adventure ți le pune la dispoziție, atunci când îi alegi pentru a-ți organiza team building-ul. Apelează cu încredere la o firma profesionistă și profită de toate avantajele unui team building cu activități outdoor.

You may also like...

1 Response

  1. Stefania says:

    Multumesc pentru link.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap