Chindia a castigat cu 3-0 la Botosani

FC Botosani

Chindia Targoviste a produs surpriza etapei a 10-a din Liga 1, dupa ca invins-o fara drept de apel pe FC Botosani. Este a 2-a victorie a echipei din Targoviste in acest sezon, dar a fost obtinuta in deplasare, impotriva unei echipe puternice si cu experienta in primul esalon fotbalistic. Cine nu a vazut meciul poate spune ca fost o plimbare in parc pentru elevii lui Viorel Moldovan, insa in prima repriza jucatorii din Targoviste au scos de 2 ori mingea de pe linia portii.

Golurile echipei noastre au fost marcate de Ioan Dumiter in minutul 33, Liviu Mihai in minutul 45 dintr-o lovitura de la 11 metri executata perfect si Vodut in minutul 77 dupa o faza superba. Este o victorie importanta pentru ca daca echipa din Targoviste castiga si cu Astra, poate urca pe locul 7 in clasamentul din Liga 1, Romania.

Statistica la FC Botosani 0-3 Chindia Targoviste

FC Botosani a avut 60% posesie. Acest procent mi se pare normal pentru o echipa care joaca acasa si isi doreste cele 3 puncte puse in joc, doar ca jucatorii Chindiei au fost de alta parere. La suturi pe poarta cele 2 echipe se afla la egalitate, dar la cornere FC Botosani conduce cu 8-2.

Portarul Chindiei, Aioani, a avut 6 interventii decisive in fata atacantilor adversi, iar portarul echipei FC Botosani, Pap, doar 3. Echipa gazda a facut mai multe faulturi decat Chindia, 23 la 15 si ambele echipe au avut cate un jucator eliminat.

Dupa 10 etape, Chindia are 9 puncte obtinute din 2 victorii si 3 rezultate de egalitate. In ultimele 5 etape, echipa din Targoviste are doar o singura infrangere in fata echipei FC Hermannstadt.

Ce a declarat Viorel Moldovan dupa aceasta victorie importanta

„Știam că ne așteaptă un joc extrem de complicat și dificil aici la Botoșani, împotriva unei echipe care era în căutare de puncte, o echipă care a debutat foarte bine în acest sezon, care propune un joc foarte ofensiv. Am reușit să contracarăm acest joc, să ne apărăm foarte bine și să speculăm erorile adversarului, să facem 2-0 înainte de pauză. Le-am spus la pauză că trebuie să gestionăm inteligent debutul reprizei a doua pentru că e foarte important să nu primești gol în primele 15 minute. Timpul trecea în favoarea noastră. Botoșaniul nu a reușit să-și creeze prea multe situații pentru că ne-am apărat excelent. Am mai punctat o dată pe contraatac. Puteam să ne mărim avantajul. Oricum este o victorie meritată, o victorie de care aveam nevoie. Sunt trei puncte importante. Mă mulțumeam și cu 1-0 dar mă satisface enorm acest rezultat de 3-0”.

Sursa poza – pagina oficiala de Facebook AFC Chindia

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap