Cum aflu codul postal

cod postal

Ai ajuns la mine pe site dintr-un motiv simplu. Sigur ai cautat raspunsul pe Google la intrebarea cum aflu codul postal? In orase, sunt coduri postale pentru fiecare strada in parte, dar pentru localitati mai mici, gen Ocnita din Dambovita, exista doar un singur cod postal pentru intreaga comuna.

Ca sa afli codul postal, trebuie sa intri pe siteul coduripostale.net unde va trebui sa alegi judetul unde locuiesti, sa scrii orasul, strada si numarul, apoi blocul. Imediat iti va aparea sus codul postal scris mare, plus un link ca sa vezi pe harta Romaniei exact unde se afla localitatea sau strada respectiva.

O alta varianta mult mai simpla este sa intri pe Google, sa scrii in casuta de search numele localitatii, plus cuvintele cod postal. Se va afisa codul postal intr-o secunda, plus o harta a zonei cu informatii importante pentru tine.

Codificarea postala s-a facut pentru prima data in Germania in anul 1960. Iar de aici pana la extinderea lor nu a fost decat un pas. Istoria codurilor postale din Romania incepe in 1974 cand primele erau formate din 4 cifre. De la 1 mai 2003, au fost introduse alte coduri postale formate din 6 cifre. Sa nu credeti ca toate tarile din lume au coduri postale. Printre tarile care nu au un sistem de codificare postala sunt Irlanda si Hong Kong.

Daca ai vreo nelamurire despre cum sa gasesti un cod postal, poti sa folosesti cu incredere sectiunea de comentarii si iti vom raspunde repede.

Sursa poza TourismGuide.ro

You may also like...

2 Responses

  1. Sincer, nu reusesc să-l rețin și mereu trebuie să caut online. Deși nu îi înțeleg rostul, îl scriu de fiecare dată, pe cineva sigur ajută.

    • Mike says:

      Pe al meu il stiu pe de rost, dar codul postal al parintilor mei nu si de fiecare data trebuie sa il caut pe google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap