Frigiderul viitorului

frigiderul viitorului

Mereu mi-au plăcut filmele și cărțile SF. Am crescut în suflet cu Vader, eroul negativ din Star Wars sau cu personajele interesante din cărțile Dune. Așa că articolul ăsta mi se potrivește ca o mănușă.
Cred că totul, peste 50 de ani, va fi pe comandă vocală. Toate electronicele din casă inclusiv unele frigidere vor avea monitoare unde vor rula știrile, cursul valutar sau vremea din ziua respectivă. Cred că monitorul incorporat în frigider va avea un senzor special care îl face să pornească atunci când te apropii la aproximativ 30 de centimetri de el.

Sper ca atunci când vreau un suc rece, tot ce trebuie să fac e să dau o comandă vocală și problema să fie rezolvată imediat, iar frigiderul să facă chestia asta pentru mine. Frigiderul ar fi bine să afișeze pe ecran câte produse mai sunt și ce legume sau fructe sunt pe terminate, iar în fiecare dimineață să știu ce trebuie să cumpăr în ziua respectivă: lapte, ouă, legume, carne de porc, etc. doar aruncand o privire la ecran.
Cred că vei putea să apelezi pe cineva chiar dacă ești lângă frigider, pentru că în viitor totul va fi interconectat.

În caz că nu îți plac știrile și ai chef de muzică, cu o simplă comandă vocală poți schimba canalele TV sau să intri pe internet. Cum sună ideea: Stai puțin să intru pe net folosind frigiderul…
Și încă ceva. Pentru ca suntem obsedați de grăsimea corporală, cât și când trebuie să mâncăm, frigiderul printr-o simplă scanare a corpului să îți transmită câți km trebuie să alergi în ziua respectivă ca să arăți bine.

E posibil că frigiderul viitorului să aibă inteligență artificială. Iar ce avem noi acum-aplicația Siri să ni se pară atunci doar o glumă proastă. Cred că o să îmi numesc frigiderul meu din viitor FR300. Sunt sigur că o să îmi facă viața mai bună.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap