Magazinele online pacalesc clientii cu reduceri

Magazinele online păcălesc clienţii cu reduceri si o să vă dau 2 exemple clare.

1. Produsul intră în stoc la 2000 de lei. După un timp îl vând cu 1800 de lei, reducere 200 de lei. Vine altă promoție, îl vând cu 1700 de lei și comunică o reducere de 300 de lei, nu de 100 de lei cum le-ar cere legea.
2. Creșterea artificială a prețurilor ar fi cam așa: produsul stă la 2000 de lei toată perioada, apoi este scumpit 3 zile la 2500 de lei, apoi băgat la promoție cu 1800 de lei și ți se comunică o reducere de 700 de lei.
Cu alte cuvinte, magazinele online fac reduceri, dar îi păcălesc pe români pentru că aceste reduceri nu sunt reale în multe cazuri.

Conform legislaţiei (OG nr. 99/2000), orice comerciant care intenţionează să facă o reducere de preţ trebuie să o raporteze la un preţ de referinţă, respectiv la cel mai mic preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în ultimele 30 de zile.
Consiliul Concurenţei a constatat că în cazul a aproximativ 29% din produsele monitorizate de Black Friday 2017, preţul tăiat a fost mai mare chiar decât preţul maxim practicat în ultimele 30 de zile. Acest fapt indică o creştere/menţinere artificială a preţului de referinţă de Black Friday.

Din datele analizate de autoritatea de concurenţă, există un comportament generalizat de nerespectare a normelor legale privind campaniile de reduceri de preţuri. În aceste condiţii, mecanismele de manifestare a concurenţei prin preţ în cadrul promoţiilor sunt distorsionate, percepţia clienţilor cu privire la preţul real (preţul de referinţă) fiind deformată.

Dacă vreți să vă cumpărați anumite produse(telefoane mobile, haine, parfumuri, laptopuri, televizoare mari, PS4, cărți) de Black Friday, nu trebuie să vă uitați la reducerile care sunt sponsorizate pe toate siteurile. Ar fi bine să adăugați produse in cosul de cumparaturi doar dacă aveți nevoie de ele, nu pentru că sunt la reducere.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap