Hainele denim se poarta din nou

O perioada lunga de timp nu am mai vazut haine denim, mai ales jacheta la barbati sau rochii la femei. Toti purtam blugi de culori diferite, de la firme de top sau mai putin cunoscute, dar femeile nu mai purtau fuste de blugi. Anul asta, hainele denim se poarta din nou, asa cum puteti sa vedeti pe orice strada din Romania. Si daca va intereseaza cateva lucruri inedite despre blugi, ar fi bine sa stiti ca in SUA, materialul denim era mult mai rezistent in Vestul Salbatic decat alte materiale.

Istoria blugilor moderni este strans legată de Levi (Loeb) Strauss, un emigrant bavarez ajuns in America, in 1847, impreună cu mama sa si cele doua surori. Levi schimba croiala si inventeaza capsele pentru buzunare.Asa ca temerarii care se aventurau printre padurile muntilor Stancosi in cautare de aur sau pamant fertil, erau imbracati in haine foarte rezistente. Iar o salopeta denim are un buzunar mare in fata, plus buzunare in lateral in care poti sa pui diferite unelte. Apoi actorul James Dean care a spus: “Dream as if you’ll live forever. Live as if you’ll die today”, a purtat blugi, un tricou alb si o jacheta din piele. Si toti adolescentii au inceput sa poarte denim.

Dar sa revenim in zilele noastre. Mereu mi s-a parut sexy o rochie scurta denim, asa cum gasesti pe rosegal, la o bruneta cu picioare lungi, care se duce la sala ca sa se mentina in forma. Doamnele si domnisoarele poarta rochii sau fuste denim, dar si blugi mai largi denumiti boyfriend. Acesti blugi au mai multe buzunare, unde femeile isi pot pune diferite obiecte ca banii, cardurile, fardurile, rujul, servetelele etc. Dar indiferent cat de cautati sunt acesti pantaloni pentru utilitatea lor, tot o fusta scurta atrage atentia.

Femeile spun mereu ca au prea putine haine si isi doresc mereu mai mult sau cum zic americanii more, iar asta e valabil si in cazul fustelor si rochiilor denim. Ar fi bine sa purtati denimul alaturi de culori contrastante. Mizati pe contraste de culori in combinarea lor, pentru a le sublinia frumusetea nemuritoare.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap