Sanatatea este mai buna decat toate

incaltaminte ortopedica

Sanatatea este mai buna decat toate. Este un proverb romanesc vechi, dar contine mult adevar. Poti sa ai toti banii din lume, cele mai tari masini si cele mai frumoase femei, poti sa ai cele mai tari relatii de pe Terra, orice ai face si orice ai fi, daca nu esti sanatos nu ai nimic. Nu te poti bucura de viata asta plina de surprize placute sau neplacute. Si stiu ca multi oameni trecuti de 30 de ani au probleme din cauza pantofilor. Asa ca daca simtiti dureri la picioare in timp ce va miscati prin oras ar fi bine sa cautati pe net incaltaminte ortopedica adulti.

Pentru multi dintre noi, cei sanatosi, cand vorbim de incaltaminte ortopedica imediat ne gandim la o pereche de pantofi, ghete ori sandale de o comoditate deosebita, deoarece, spre deosebire de opincile stramosilor nostri, incaltarile moderne par a fi din ce in ce mai mult niste instrumente de tortura “la purtator”, decat o modalitate de protectie a picioarelor cand mergem pe jos pe distante scurte sau mai lungi.
Specialistii din alte tari au facut tot soiul de sondaje si au ajuns la concluzia ca, daca ar fi sa luam in calcul doar incaltamintea pentru femei, cam 8 din 10 dintre acestea poarta pantofi care le produc dureri teribile (dar pe care le suporta cu un stoicism demn de o cauza mai buna!), iar 9 din 10 femei, datorita pantofilor stramti pe care ii aleg, risca sa dezvolte in viitor diverse afectiuni grave ale picioarelor si ale coloanei vertebrale.

Nici copiii nu sunt feriti de probleme ale picioarelor, daca nu li se aleg de catre parinti niste ghetute, pantofiori ori sandalute pe masura lor.
In plus, daca nu se observa la timp anumite probleme de natura ortopedica la cei mici si nu sunt dusi urgent la un medic de specialitate, riscul de a porni “cu stangul” in viata adulta este foarte mare. Folosirea unor perechi de incaltaminte ortopedica copii special comandata in raport cu indicatiile medicale este cel mai simplu mijloc de a evita agravarea unor afectiuni si de corectare a acestora. Daca cei mici au probleme la articulatii nu mai stati pe ganduri si faceti un drum pana la un doctor specialist. Pentru ca daca doctorul obvserva din timp o afectiune o poate corecta in timp. Sanatatea este mai buna decat toate.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap