Cum se joaca playoff in Liga 1 Romania?

playoff liga 1

Sezonul 2015-2016 este primul în care se joacă cu playoff și playout în Liga 1, România. Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo care a antrenat în Belgia, a spus că în playoff se joacă la victorie. Un egal nu prea te ajută în meciurile decisive. 3 puncte sunt foarte importante in fiecare meci, iar echipele vor juca ofensiv. Rednic știe aceste lucruri pentru că în Belgia se joacă de ani buni în sistem playoff și playout. Sunt sigur că vom avea meciuri spectaculoase între primele 6 echipe din Liga 1, România.
La fel va fi o luptă crâncenă între echipele care rămân în playout. Mai ales acum când CFR Cluj a pierdut la TAS cele 6 puncte care i-au fost luate de FRF pentru că acest club din Cluj nu și-a plătit anumite datorii.
CFR Cluj se va bate cu echipe puternice pentru a rămâne în Liga 1.

Cum se joaca playoff in Liga 1 Romania:
Sezonul regulat
26 de etape, fiecare echipă va juca împotriva celorlalte de două ori (acasă şi deplasare)
La finalul sezonului regulat, primele 6 echipe se vor califica în play-off, iar echipele de pe locurile 7-14 în play-out.

Play-off şi play-out
Punctele obţinute după sezonul regulat vor fi înjumătăţite şi rotunjite în plus (exemple: dacă Steaua termină sezonul regulat cu 58p, în play-off va începe cu 29p; dacă Steaua termină sezonul regulat cu 61p, în play-off va începe cu 31p, provenite din rotunjirea punctajului 30,5)
Golurile marcate şi primite vor fi şterse, echipele pleacă cu golaveraj 0
Echipele din play-off vor disputa 10 etape, fiecare echipă va juca împotriva celorlalte de două ori (acasă şi deplasare)
Echipele din play-out vor disputa 14 etape, fiecare echipă va juca împotriva celorlalte de două ori (acasă şi deplasare)
Ultimele două clasate din play-out (locurile 13 şi 14) vor retrograda direct în Liga a II-a
Echipa de pe locul 12 va disputa un baraj (tur – retur) cu o echipă din Liga a II-a (formatul urmează să fie stabilit)
Echipele din play-out de pe locurile 12, 13 şi 14 sunt obligate să acumuleze cel puţin 15 puncte, altfel vor suferi depunctări în sezonul următor.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap