David Popovici e primul inotator campion la 100m si 200m după 49 de ani

Încă nu realizăm pe deplin adevărata dimensiune a ceea ce a realizat acest mare român, David Popovici. În probele de viteză există două mari repere: atletism 100 metri plat și natație 100 metri liber. Gândiți-vă ce sportivi au triumfat la aceste probe de-a lungul deceniilor ( Biondi, Popov, Hoogenband, Thorpe), iar dubla nu s-a mai consemnat de vreo 49 de ani. Să ai un român, de 17 ani, cu o asemenea performanță e aproape dincolo de limita imaginabilului.

Să constați că David Popovici e atât de ,,cu picioarele pe pământ” și în același timp să-ți servească motive de a crede, pe bună dreptate, că asta e doar începutul, pare de-a dreptul ireal. Nu racheta i se potrivește. După părerea mea e URAGANUL. L-a lovit pe francez in plin, nici acum nu știe pe ce lume este.

Trecuse ceva timp de când nu ne-am mai bucurat împreună, om lângă om.

Îți mulțumim David Popovici pentru că, în astea două zile, ne-ai făcut să uităm de valul de scumpiri din țară, de politicieni corupți și arestați, de război, de tot. Realizările tale ne-au scos dintr-o amorțire a nației! Parca de 2 zile am început din nou sa trăim! Simțim și noi un suflu nou de speranța!

Devii reper și model, într-o lume cenușie, deziluzionată! Ai retrezit speranța în tineri de a rămâne aici, de a lupta pentru drepturile lor, de a face aici performanță! De a face sport pentru a avea o minte sănătoasă! De a iubi sportul! Bravo! Ți-ai învins limitele cu cap, prin bucuria de a fi, antrenamente, hrană bună și meditație!

Mă uit la tine și te văd o forță a naturii: un copil bun, un model de tenacitate, talent, realism. Așa că mă uit în viitor și te văd triumfător, cu medalii olimpice și cu recorduri doborâte. La fel de frumos, echilibrat și optimist. Și studiind, avand o viața frumoasă cu iubita ta, cu prietenii și familia. Drum bun, ca o săgeată! Să fii fericit!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap