5 lucruri pe care NU trebuie sa le omiti cand calatoresti cu bebe in avion

Daca ti-ai planificat vacanta de vara si urmeaza sa calatoresti cu avionul alaturi de bebelusul tau, este necesar sa stii ca acest lucru implica anumite detalii de care trebuie neaparat sa tii cont. Daca nu cunosti conditiile impuse de companiile aeriene, poti risca pierderea zborului sau chiar anularea calatoriei. Asadar, informeaza-te din timp si asigura-te ca ai pus totul la punct!

Iata 5 detalii ESENTIALE pe care trebuie sa le stii inainte sa te prezinti la aeroport!

  • Transportul caruciorului  Majoritatea companiilor aeriene accepta pana la doua echipamente specifice pentru bebelusi.carucior Acestea pot fi un carucior, plus un scaun auto sau un pat pliant pentru calatorie. De asemenea, caruciorul copilului trebuie sa fie strans, la urcarea in avion. De aceea, atunci cand achizitionezi un astfel de accesoriu, asigura-te ca se poate plia cu usurinta si rapiditate. Poti sa vezi aici o gama larga de carucioare si sa il alegi pe cel potrivit. La aterizare, caruciorul copilului poate fi pus la dispozitie chiar la coborarea din avion, daca aeroportul respectiv permite acest lucru.

 

  • Bagajul copilului
  • copilDesi acest lucru poate fi diferit, in functie de regulamentul companiilor aeriene, majoritatea acestora accepta, pe langa bagajul adultului, o geanta suplimentara pentru cel mic, insa nu mai grea de 5 kilograme. In cazul in care vei achizitiona un loc in plus, pentru copil, si vei folosi un sistem de retentie omologat, iti va fi permisa si transportarea gratuita a unui bagaj de 10 kg. Cu toate acestea, ia in calcul faptul ca regulile pot fi diferite, de la o companie aeriana la alta.

 

  • Locul din avion
  • Multe companii aeriene permit utilizarea unui scaun auto pentru cel mic, in timpul zborului. avionTotusi, exista niste conditii clare, in acest sens. Scaunul auto trebuie sa fie orientat in directia de mers, sa se incadreze in spatiul dintre cele doua cotiere ale scaunului aeronavei si sa fie omologat pentru utilizarea la bord. De asemenea, poti opta pentru un scaun de confort pentru cel mic. Daca alegi aceasta varianta, tine minte ca micutul trebuie sa fie tinut in brate de catre un adult in momentul decolarii, aterizarii si atunci cand simbolul centurii de siguranta este aprins.

 

  • Siguranta bebelusului 
  • La bordul aeronavei, parintii vor primi o centura de siguranta speciala pentru cei mici. bebeAcestia trebuie sa o foloseasca in mod obligatoriu, conform indicatiilor insotitorilor de zbor. De asemenea, daca urmeaza sa calatoresti cu avionul alaturi de bebelus, acorda o atentie deosebita ingrijirii acestuia. Asigura-te ca, in momentul decolarii, bebelusul are un scutec proaspat schimbat, a dormit suficient si nu ii este foame. In acest fel, micutul va fi linistit pe toata durata zborului, fara sa intampine probleme sau disconfort.Asigurarea conditiilor necesareChiar daca te-ai informat inainte de a cumpara biletele de avion si consideri ca stii toate detaliile necesare, este indicat sa contactezi personal compania aeriana care urmeaza sa opereze zborul. Pentru unele facilitati, este necesara efectuarea unei rezervari telefonice, pentru a stabili toti termenii calatoriei.Acestea fiind spuse, inainte sa te prezinti la aeroport alaturi de copilul tau, ia in calcul toate detaliile si asigura-te ca respectati conditiile impuse de compania aeriana! Tine minte ca fiecare companie are regulamente diferite, asadar facilitatile oferite de aceasta pot varia.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap