Calatorie prin Turcia

Efes oras din Turcia

Îmi place să călătoresc și în fiecare an vizitez o nouă țară din lume. Încă nu am ajuns în ţările din Africa sau în Japonia(am o slăbiciune pentru cărțile și filmele cu și despre samurai), dar o să fac și pasul ăsta. Acum 2 ani am fost și în Turcia și mi-a plăcut la nebunie. Acum cu evenimentele politice de acolo o să evit zona măcar vreo 3 ani, dar sper că lucrurile să se liniștească și să putem să mergem iar în această țara superbă și plină de istorie.Mările, munţii, vegetaţia sălbatică, vestigiile nepreţuite şi atmosfera spirituală a Orientului fac din acest loc un adevărat rai turistic foarte apreciat de români. Turcia este o ţară prea frumoasă pentru a fi descrisă în cuvinte. O ţară unde nimic nu lipseşte pentru ca simţurile şi sufletul să se bucure. Dar daca te hotarasti sa vizitezi aceasta tara poti sa cauti niste carti despre Turcia si poti vezi pretul pentru un dictionar turc-roman chiar acum.

Dar să revin la ce mi-a placut in călătoria mea de cateva zile prin Turcia. Orasul Efes este superb. Înfiinţat în secolul al XI-lea înainte de Hristos, era celebru datorită Artemisionului, templul monumental al lui Artemis, considerat una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Graţie săpăturilor şi lucrărilor de reconstrucţie care au început în anul 1866, Efesul uimeşte astăzi prin frumuseţea şi prin numărul de edificii. Templul zeiţei Artemis, biblioteca lui Celsus, teatrul, drumul de marmură şi cel de mozaic, ruine ale civilizaţiei greci şi romane sunt doar câteva din obiectivele care trebuie văzute, fotografiate şi povestite. Când te duci la cumpărături sau dacă vrei să bei o bere la terasă o să ai nevoie de un dicționar român-turc expresii. Majoritatea turcilor care se ocupă de afaceri știu câteva limbi de circulație internațională pentru că este o țară turistică, dar un dicționar român-turc te poate scoate dintr-un blocaj al comunicării.

Iar acum când internetul face parte din viața noastră de zi cu zi puteți găsi doar la un click distanță un dicționar român-turc online la un preț bun. Și nu mai trebuie să vă faceți griji că nu știți limba și vă puteți bucura de peisajele superbe și de mâncarea foarte gustoasă din restaurantele din Turcia.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap