Apple Pay s-a lansat in Romania cu Banca Transilvania, ING, Revolut, Orange Money, Unicredit, Monese si Edenred

apple pay

Serviciul Apple Pay a fost activat oficial in Romania. Acum, in aplicatia Wallet de pe Iphone poti sa adaugi carduri de credit sau debit, care pot fi folosite pentru plati la Mega, la cinema sau oriunde mai faceti voi cumparaturi. Platile se fac prin intermediul modulului NFC integrat, iar bancile care au aceasta optiune sunt ING, Banca Transilvania, Unicredit, Orange Money, Revolut, Monese si Edenred. Eu am carduri la ING, Revolut pentru comision mic la schimb valutar si Monese pentru retragerea banilor din PayPal. Asa ca e o veste buna pentru mine si pentru toti cei care au in posesie un iPhone. Trebuie sa precizez ca Revolut si Monese nu sunt oficial banci, ci servicii fintech.

Cum adaugi un card bancar in Apple Pay in Romania pe iPhone?

Eu am adaugat 2 carduri in Wallet sau Portofel in iPhone, unul de la ING si altul de la Revolut. E foarte simplu de efectuat aceasta operatiune si o sa iti explic pe rand ce ai de facut.

Pornesti aplicatia Wallet, apoi click pe Add Card. Urmatorul pas este sa selectezi banca, in cazul meu ING sau serviciul fintech – Revolut.

Poti sa introduci datele de pe card manual sau poti sa scanezi cardul folosind camera iPhone. Apoi introduci numarul primit prin SMS pe numarul atasat cardului la banca.

Cand am introdus cardul de la Revolut, am intrat in aplicatie si am dat click pe „Add to Apple Wallet” , iar asta a fost tot, oameni buni.

Cum se face plata la cumparaturi?

Acum ca ai cardurile in aplicatia Apple Pay, urmatoarea nelamurire este cum se face plata la casa? Apasa butonul de Power sau pe Home Button de 2 ori de pe iPhone si aplicatia se va deschide imediat. Apoi platesti cu telefonul exact ca si cum ai plati cu un card bancar contactless. Apropii telefonul mobil de POS-ul contactless si plata se face instantaneu. Ar fi bine sa ai doar un singur card in aceasta aplicatie ca sa nu mai pierzi timpul sa alegi intre cele 2 carduri bancare sau mai multe, dar asta depinde doar de tine.

ING a anuntat ca pana in ora 12, peste 10.000 de clienti au activat carduri emise de banca prin intermediul Apple Pay.

Sursa poza itutorial.ro

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap