Cand trebuie sa ne montam anvelopele de iarna

anvelope iarna

Multi romani isi pun intrebarea cand trebuie sa ne montam anvelopele de iarna? Unii spun ca atunci cand vine Noiembrie trebuie neaparat sa isi puna cauciucuri de iarna. Dar nu este adevarat. Iti echipezi masina atunci cand scad temperaturile sub 7 grade, nu exista o data fixa si nu la prima ninsoare. Pentru ca e posibil ca prima ninsoare sa fie pe la inceputul lui Februarie anul urmator si tu ce faci toata iarna? Stai cu cauciucuri de vara aproape 3 luni prin frig ca sa astepti prima ninsoare? De aceea cand vin primele zile cu adevarat friguroase indiferent de luna Noiembrie, Decembrie, Ianuarie sau Februarie, iti echipezi masina cu Anvelope de iarna 205/55 r16.

Sunt cateva mituri despre gumele de iarna care nu sunt adevarate cum ar fi: Pneurile all-seasons sunt la fel de bune ca cele de iarna, Se poate merge cu anvelope all-season pe zapada fara probleme, Nu conteaza pretul unei anvelope, ca toate fac acelasi lucru, Tot ce conteaza la un cauciuc de iarna este sa aiba cat mai multa “carne”, Pneurile de iarna franeaza mai bine vara, ca sunt mai profilate, Anvelopele de iarna sunt bune doar pe zapada, etc. Multe din aceste afirmatii sunt neadevarate, iar pe timpul in care sunt cele mai scazute temperaturi din an ar fi bine sa va cumparati cauciucuri de iarna 205/55 r16.

Fara sa minimizez deloc performantele celorlalte tipuri de anvelope, eu voi vota pentru anvelope iarna 205 55 r16. Poate sunt subiectiv, pentru ca le am inca de anul trecut, dar tin sa precizez ca s-au comportat mai mult decat onorabil. Si nu vorbesc dosr de mers in oras, ci pe autostrada, pe drumuri judetene, la viteze nu tocmai mici. Nu mi-a dat niciodata impresia ca o sa pierd aderenta! Iar pe aleile dintre blocuri, unde stim bine cat se chinuiau edilii sa deszapezeasca, pur si simplu gumele 205 55 r16 iarna sapau in zapada.

Traficul inn Romania pe timp de iarna poate deveni foarte periculos pentru ca nu avem infrastructura, avem soferi nebuni care au probleme cu nervii si care acuta scandal in fiecare intersectie, masini cu probleme la motor si daca nu echipam autoturismul nostru cu anveliope de iarna si noi suntem vinovati pentru nesiguranta de pe strazile patriei.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap