Prescurtari pe YouTube

YouTube

Pe YouTube gasesti aproape orice in format video. Eu caut des ultimele trailere pentru filme sau seriale de top, recenzii de carti, tactica si strategie in fotbalul modern, glume, videoclipuri muzicale, filme scurte, faze haioase si multe altele. In acest articol o sa iti prezint cateva din prescurtarile de pe YouTube care nu sunt foarte cunoscute de cei peste 30 de ani. Daca ai timp cateva minute o sa iti explic ce inseamna AMA, BAE, Challenge, Collab, Diss track, DM si Giveaway.

Ce inseamna AMA?

Termenul a fost folosit pentru prima oara pe reddit cand oameni de succes, regizori, actori, cantareti, sportivi care castiga milioane de dolari au raspuns intrebarilor puse de utilizatori. Termenul a fost preluat de cei de pe YouTube si reprezinta acelasi lucru.

Ce reprezinta BAE?

BAE este prescurtarea de la Before Anything Else si este sinonim cu tot ce este cool, dar mai este folosit si pentru persoana iubita, pisica ta sau papagalul tau. E valabil doar pentru cea mai importanta persoana sau animal din viata ta si poate fi copilul tau, cainele tau, mama ta, cel mai bun prieten etc.

Ce inseamna Challenge?

Acest termen este destul de simplu de inteles. Challenge este modalitatea de a provoca pe cineva sa faca o actiune pe care in mod normal nu ar indrazni sa o execute. Unele din aceste challenge sunt caraghioase, dar de multe ori s-a sarit calul cu ceva de genul: Ai curaj sa mananci dero sau poti sa sari dezbracat intr-un cactus salbatic?

Ce este Collab?

Termenul vine de la cuvantul collaboration si reprezinta o colaborarea dintre 2 youtuberi de a se promova reciproc, indiferent ca vorbim despre gaming, moda, sport, filme sau seriale sau umor. Exista colaborari frumoase si banoase intre youtuberi cu multi urmaritori si branduri foarte cunoscute in intreaga lume.

Ce inseamna Diss track?

Diss track reprezinta o piesa muzicala prin care ataci unul dintre competitorii tai, iar termenul a fost folosit prima oara in rap. Cele mai cunoscute dispute prin intermediul acestor piese sunt: Machine Gun Kelly – ‘Rap Devil’, Eminem – ‘The Warning’,  Ice Cube – ‘No Vaseline’, Nicki Minaj – ‘Roman’s Revenge’, Snoop Dogg – ‘Pimp Slapp’d’, Eminem – ‘Nail In The Coffin’/ ‘The Sauce’, Jay-Z – ‘Takeover’, Nas – ‘Ether’, Eazy-E – ‘Real Muthaphuckin Gs’ , Biggie Smalls – ‘Kick In The Door’ si 2pac – ‘Hit ‘Em Up’.

Ce reprezinta DM?

DM inseamna mesaj direct intr-o retea de socializare, indiferent ca vorbim despre WhatsApp, Messenger, Telegram, Instagram etc . Cand vezi undeva scris astept DM de la tine, tot ce trebuie sa faci este sa trimiti un mesaj persoanei respective.

Ce inseamna Giveaway?

Giveaway este un concurs sau pur si simplu un cadou tras la sorti random pentru utilizatori. Unii youtuberi fac un asemena gest ca sa creasca numarul de utilizatori, altii care au deja sute de mii de aprecieri si urmaritori fac cadouri pentru a da inapoi comunitatii ceva din succesul obtinut. De exemplu theRadBrad, care are un canal de YouTube cu peste 10 milioane de urmaritori, ofera des cadouri reprezentand ultimele jocuri pentru PS4 unor tineri care lasa comentarii la videoclipurile lui.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap