Ce greseli fac soferii incepatori

golf 4

Sunt zeci de greseli pe care le fac soferii incepatori. Una din ele este sa isi raspunda singuri la urmatoarele 2 intrebari fara sa intrebe specialistii din domeniu: Cumpar separat volant si disc ambreiaj sau vin impreuna? Este obligatorie schimbarea kitului?
Schimbarea piselor la masina nu se face dupa ureche sau cum te sfatuieste vecinul de la etajul 8.

La fel uleiul de masina este unul din produsele care asigura o viata lunga si fara probleme a autoturismului personal. Schimbarea uleiului la masina este una dintre cele 5 mari greseli pe care le fac soferii incepatori:
1. Amanarea vizitelor la service din motive inventate sau din cauza conceptiei romanilor ca merge si asa. Sau cumpararea unor piese de schimb ieftine. Mai bine un platesti un pret disc ambreiaj corect care sa te tina ani de zile decat sa iti risti siguranta pentru bani mai putini.
2. Schimbarea uleiului la autoturism care se face la 15.000 km parcursi. Sunt unii care uita sa verifice regulat nivelul de ulei din baia de motor. Unii din prea multa lene, iar altii pentru ca nu sunt la zi cu informatiile despre automobile si intretinerea lor.
3. Sa incerci sa repari singur masina. Se zice ca romanul poate sa repare orice doar cu o sarma si o piatra. Dar ar fi bine sa lasi specialistii in domeniu sa se ocupe de masina ta.
4. Verificarea presiunii la anvelope. Aceasta miscare se face mai ales cand plecati la drum lung.
5. Mersul cu motorul supraincalzit. Aceasta greseala e des intalnita la soferii incepatori.

Intr-o zi am avut niste probleme autoturismul meu si am crezut ca e de la disc ambreiaj Golf 4.
Asadar, cu ocazia batailor care se auzeau la relanti, incercand sa-mi dau seama de unde vin, am reusit sa fac si o revizie la masina, am verificat : tampoane motor, tampoane cutie, racord flexibil evacuare, tampoane prindere evacuare, compensari injectoare, disc ambreiaj, turbina, loguri in mers etc. Nici un defect.
Suspectam grav in continuare volant, dar nu te lasa dint-o data, nu trepida de loc la pornire, cand calcam ambreiajul nu se simtea nici o diferenta.

Cum zgomotele se auzeau in partea stanga a motorului, unde recent la 1000 km schimbasem intinzatorul de la accesorii si cureaua si rola, am verificat cuplajul compresor Ac.
Ramasese distributia, schimbata anul trecut, km rulati cu ea aprox 20.000. Ajuns in acest punct mort, din punctul meu de vedere, hotarasc sa merg la reprezentanta.

Aici, demontat capacul la distributie, inspectie vizuala, cureaua slabita, iesea cu mana de pe role. Rola intinzatoare nu era montata bine, fisurata si blocata in pozitie fixa, asta in conditiile in care avem kit de distributie Contitec cu role INA. Meseriasul care mi-o schimbase facuse o lucrare de toata jena, ca sa ma exprim frumos.

Concluzie, pt o diferenta de cateva sute de lei, faceti fratilor distributia la reprezentanta.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap