Ce inseamna SUV?

cauciucuri de iarna SUV

SUV reprezintă denumirea unei categorii de mașini. SUV este prescurtarea de la Sport Utility Vehicle. Printre caracteristicile sau părțile pozitive la această mașină se numără: șoferul stă la o înălțime mai mare într-un SUV, și are o vizibilitate mai bună decât în cazul oricărei alte mașini, dimensiunile mai mari decât o mașină normală, tracțiunea integrală, spațiul interior și siguranța crescută. Mai precis, o mașină sport, dar de care te poți folosi și în diverse utilități. Termenul de sport își poate avea originea de la sportul în aer liber, de la faptul că poți utiliza această mașină pe diverse drumuri accidentate sau acolo unde nu e asfalt. Și pentru că o să vă duceți cu această mașină prin munți sau prin alte zone greu accesibile autoturismelor normale aveți nevoie și de Cauciucuri 4×4 ieftine.Sport mai poate veni în comparație cu celelalte vehicule de teren, clar destinate mersului pe teren accidentat în primul rând și pe asfalt, secundar, cum ar fi Hummer sau Land Cruiser, mașini care au capabilități de off-road serioase, dar nu se comportă așa de bine pe asfalt. Dar cu siguranță sport nu vine de la aptitudinile acestor mașini de a fi performante la capitolul accelerație și viteză, așa cum sunt denumite mașinile Sport adevărate: Mazda RX-7, Mercedes SL sau Porsche 911. Aici nu o să vorbim și despre anumite super-mașini, așa că o să revenim cu picioarele pe pamant.

Un SUV e mai sigur pentru familie pentru că în cazul unor acidente o mașină normală ajunge sub primele Cauciucuri 4×4, iar în cazul unor surprize neplăcute ca și ciocnirea cu un pom, SUV fiind mare poate absorbi mai bine impactul. Cu o asemenea mașină mare poți intra pe drumuri de pământ, iarbă, drum forestier sau drum de sondă, pante abrupte, nisip, etc, pentru că te ajută mult și tipul de Cauciucuri 4×4 pentru suv însă cam aici se termină capacitățile lor. Nu poți să ajungi chiar peste tot cu un SUV.

Însă pe timp de iarnă, un SUV te poate ajuta foarte mult atunci când restul mașinilor alunecă pe gheață ca Bambi. Tracțiunea integrală te ajută foarte mult pe timp geros și cu un set de Cauciucuri 4×4 de iarnă poți face față fără probleme pe aproape orice drum. Cei cu tracțiune pe spate sau pe față vor avea probleme mari pe zăpadă sau gheață, dar nu e cazul unui SUV. Și cum la noi iarna durează aproape 4 luni, o asemenea mașină nu te lasă la greu și nu o să rămâi niciodată împotmolit.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap