Am crescut la tara

ceai verde

Am crescut la țară. Părinții mei m-au trimis mai mereu la bunici, mai ales când eram mic, dar și în vacanțele de vară. Și bine au făcut. Pentru că acolo mi-am făcut prieteni, am cutreierat pădurile după mure sau ciuperci, am văzut pentru prima oară o căprioară de la distanță mare sau o veveriță de la o distanță mai mică, am jucat hochei pe gheață iarna pe un mic lac înghețat, m-am dat cu sania, etc. Și am mâncat bine pentru că bunicii aveau grijă de mine. Buncul meu avea stupi și aveam miere din belșug. Și în fiecare dimineață mâncăm miere cu unt pe pâine și beam ceai de mentă în special. Și acum când sunt mare, mai beau ceai în special iarna. Acum câteva luni am descoperit că îmi place și ceaiul verde și am găsit Sortimente de Ceai verde la prețuri accesibile în mediul online ca să îmi pot cumpăra.

Acum suntem în Octombrie și frigul s-a lăsat deja prin cartiere. Se anunță o iarnă geroasă de câțiva ani, dar poate e la fel că anul trecut când am avut parte doar de 2 sau 3 săptămâni cu frig pătrunzător, în rest au fost temperaturi de toamnă rece. Iar eu în acest anotimp friguros răcesc cam des, poate așa e normal. Deși sunt născut în Decembrie și ar trebui să fiu un copil al iernii, nu suport frigul și mă îmbrac gros chiar și în casă. Și când sunt răcit beau ceai chair și când ies în oraș. Unii beau bere, iar eu ceai verde. Dar doar dacă sunt un pic răcit sau vreau să mă încălzesc și un ceai verde cu miere și lămâie face minuni pentru suflet.

Încă o chestie pe care am învățat-o de la un nutriționist. Mierea este foarte bună pentru sănătate, dar nu trebuie pusă în ceai când este fierbinte. Dacă vreți să beți ceai și va place să îl îndulciți, folosiți zahăr și nu miere. Și mai mi-a zis încă ceva că specialiștii în nutriție menționează că polifenolii conținuți de ceaiul verde produc căldură suplimentară în organism și ajută la arderea caloriilor.
Spre norocul meu nu sunt singurul din grupul meu de prieteni care bea ceai pentru că am un amic care face sport mai mereu și consumă ceai mai des ca mine.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap