Cum am scapat de furnici?

cum sa scapi de furnici

Intr-o dimineata, am vazut vreo 2 furnici prin baie. Umblau pe gresie cautand mancare si nu stiam de unde vin. Nu am avut furnici niciodata in apartament, dar mi-am adus aminte ca am schimbat toata tamplaria in casa in afara de usa de la baie. Cand am renovat apartamentul, am zis ca sa iau alta usa la baie, dar nu s-a intamplat asta, desi am schimbat toate usile de la apartament. Furnicile si-au facut cuib in tamplarie, in usa de la baie, dar nu stiam pe unde intra in baza lor. Le-am urmarit intr-o seara si am gasit intrarea si am inceput sa caut pe Google solutii pentru a scapa de furnici.

Cum am scapat de furnici din apartament?

Furnicile cauta resturi de mancare, firimituri de paine, dar mai ales zahar. Eu am obiceiul sa mananc si sa ma uit la Netflix in acelasi timp, iar baia este aproape de dormitorul meu. Sigur mi-au scapat pe jos cateva firimituri, iar eu nu le-am dat atentie.

Nu am vrut sa omor aceste furnici de apartament cu insecticid, mai ales dupa ce am citit cartea scrisa de Bernard Weber care mi-a prezentat o lume interesanta a insectelor si lupta lor pentru supravietuire. Am cautat pe net alte solutii care nu implica exterminarea furnicilor.

Unii spuneau ca e bine sa folosesti foi de dafin pentru ca nu le place mirosul. Am pus foi de dafin pe langa baza lor si ele jucau fotbal pe frunzele de dafin, nu le deranjau. Altii au zis sa pun boabe de piper negru. Am facut si gestul asta. Insectele mici si negre sareau pe boabele de piper ca niste cowboys pe tauri naravasi. Nu aveau niciun stres, iar boabele de piper nu au avut niciun efect.

Ultima solutie a fost reprezentata de scortisoara. Am pus asa ceva la baza lor, pe unde intrau furnicile in apartament si insectele au disparut in cateva zile. Mirosul de scortisoara le-a pus pe fuga. Am lasat scortisoara vreo saptamana in acel loc, in timp ce eu am fost plecat in alt oras sa imi vad nepotul in varsta de 6 luni. Cand m-am intors acasa, nu mai era niciun picior de furnica in tot apartamentul.

Stii ca furnicile au capacitatea de a transporta intre 10 si 50 de ori greutatea lor corporala? Aceste insecte de mici dimensiuni au o forta de super-eroi. Furnicile nu au urechi, dar folosesc vibratiile pentru a se ghida, mai ales daca sunt in cautare de hrana. Unele furnici pot inota, de fapt plutesc pe apa pe perioade mari de timp. Furnicile sunt la fel de vechi ca dinozaurii si in zilele noastre sunt sute de specii in intreaga lume care s-au adaptat conditiilor de pe Terra.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap