Idei moderne pentru living

mobila

Traversăm o perioadă în care conceptul de modern este oarecum incert. Acum sunt la mare căutare o mulţime de stiluri, culori şi texturi. Nimic nu mai e bătut în cuie, iar mobilierul poate reda destul de fidel personalitatea noastră şi dragostea pentru anumite culori. Însă există totuşi riscul de a alege mobilă nepotrivită pentru următorii ani, riscul de a fi moderni anul acesta, dar de a pierde destul de mult teren anul viitor, când se vor instala noile trenduri. Lucrul acesta e valabil pentru fiecare an ce trece. Cum putem evita aceste dezavantaje ale timpului şi care sunt secretele pentru a alege mobilă modernă pentru living care să nu se demodeze în următorii câţiva ani? Este foarte simplu. O să vă prezint câteva aspecte chiar în acest articol.

Culoarea potrivită
Culoarea este un factor important în ceea ce priveşte mobilierul modern pentru living. Din dorinţa de a opta pentru ceva cât mai în ton cu trendurile actuale, există riscul de a cădea în plasa prezentului şi de a alege ceva definitoriu pentru anul acesta. Cu alte cuvinte, gândiţi-vă dinainte ce culoare va fi ok şi peste 3 sau 5 ani. Nuanţele de pământ, precum maro şi bej, dar şi nuanţele reci, precum alb, negru şi gri, au calitatea de a fi atemporale. În ceea ce priveşte culorile vii, roşul, albastrul şi verdele par să fie greu de detronat de pe piedestal. Însă va trebui să aveţi mare atenţie la modul în care le veţi combina. Preferabil optaţi pentru mobilă modernă living de la Unican.ro, unde pata de culoare este aleasă cu grijă, astfel încât întreaga încăpere să arate armonios.

Modelul de pe mobilier
Piesele de mobilier care se demodează foarte greu şi care dau totodată livingului un aspect curat sunt cele simple, fără liniuţe, fără floricele, fără cerculeţe sau alte astfel de exemple. Dacă optaţi pentru mobilier fără model pe plăcile din care este realizat, o să vă fie mult mai uşor să schimbaţi imaginea de ansamblu a încăperii. Practic, totul fiind simplu, puteţi opta pentru o perdea cu model. Şi o puteţi schimba o dată pe an, livingul căpătând de fiecare dată un aer nou, iar costurile fiind foarte mici (cred că o perdea nouă costă aproximativ 100 de lei). Aşadar, simplitatea este cheia în ceea ce priveşte modelul în cazul mobilierului modern.

Mat sau lucios?
Sincer, aceasta este doar o chestie care ţine de preferinţe. Atât mobilierul modern mat cât şi mobilierul modern lucios vor fi în topul preferinţelor pentru multă vreme. Aşadar simţiţi-vă liberi să alegeţi varianta care vă place mai mult.

Minimalist sau masiv?
Probabil că multora dintre voi nu vă va fi pe plac răspunsul, însă minimalismul este cheia succesului în ceea ce priveşte atemporalitatea mobilierului pentru living. Ştiu că suntem români şi că avem o grămadă de lucruri pe care habar nu avem pe unde să le mai depozităm prin casă. Ştiu că apartamentele par să fie din ce în ce mai mici. Ştiu că, fie strângem tot felul de prostii de-a lungul anilor, fie doamnele şi domnişoarele din viaţa noastră au nevoie de cât mai multe dulapuri pentru depozitarea hainelor. Însă încercaţi să nu aglomeraţi livingul cu prea mult mobilier, sau cu piese masive. Comandaţi pentru dormitor un şifonier pe tot peretele şi îndesaţi în el cât cuprinde, însă livingul păstraţi-l pentru mobilier cât mai puţin şi mai finuţ. Asta doar în cazul în care vă doriţi ca această cameră să fie modernă atât în prezent cât şi în următorii 5 sau chiar 10 ani.

În concluzie, amintiţi-vă mereu că „less is more”. Poate nu e tocmai uşor să alegeţi mobilier pentru living modern, dar pentru asta există firmele de lux precum Unican. Când lucraţi cu profesionişti din domeniu, va fi aproape imposibil să daţi greş.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap