Care este diferenta de productie a energiei iarna si vara?

panouri solare

Energia solara este o sursa inepuizabila si regenerabila de energie cu ajutorul careia se pot face o multime de lucruri. Aceasta poate fi o sursa importanta de energie pentru casa ta, asta in cazul in care te folosesti de ea intr-un mod inteligent. Achizitioneaza sisteme fotovoltaice on grid de calitate, instaleaza-le pe acoperisul casei tale si lasa energia oferita de soare sa lucreze pentru tine.

Inainte de a achizitiona un astfel de sistem, suntem siguri ca iti pui o multime de intrebari si avand in vedere clima din Romania, vrei sa stii daca productia de energie va fi afectata de lunile mai racoroase. Din articolul de azi vei afla cum functioneaza panourile fotovoltaice atat pe timp de iarna cat si pe timp de vara, daca si cum este afectata productia de energie de vremea nefavorabila.

Productia de energie cu ajutorul panourilor fotovoltaice vara

Intrebarea de pe buzele tuturor este urmatoarea: “Avand in vedere ca vara soarele este mai mult timp pe cer si temperatura este ridicata, productia de energie este mai mare?” Daca inainte de a achizitiona un sistem de panouri fotovoltaice te documentezi minutios si citesti informatii avizate vei vedea ca nu caldura soarelui este cea care se transforma in energie electrica, ci energia luminoasa. Acesta este cel mai simplu si mai cuprinzator raspuns la intrebarea de mai sus. Zilele calduroase, chiar toride de vara nu contribuie la productia unui surplus de electricitate cu ajutorul panourilor fotovoltaice.

Productia de energie cu ajutorul panourilor fotovoltaice iarna

De asemenea o intrebare foarte populara este si: “Avand in vedere ca iarna soarele este mai scump la vedere si temperaturile sunt scazute, productia de energie este mai mica?”

Dupa cum ti-am spus si in randurile de mai sus, nu caldura soarelui este cea care contribuie la productia de energie cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Desi iarna este frig, soarele este scump la vedere si norii sunt cei care domina cerul, productia de energie este aproape la fel de eficienta ca si vara. Singurul dezavantaj al acestui anotimp este ca zilele sunt mai scurte si se intuneca mult mai repede decat vara. Asta face ca energia luminoasa sa nu fie prezenta pe suprafata panourilor solare atat de mult timp si productia de energie electrica sa fie putin mai mica. Nu este insa o diferenta majora intre productia de energia produsa pe timp de vara si cea produsa pe timp de iarna.

Acestea fiind spuse, acum stii ca nu mai trebuie sa iti faci griji in privinta productiei de energie nici pe timpul verii, nici pe timpul iernii. Dar nu trebuie sa uiti ca sistemele fotovoltaice au nevoie de intretinere adecvata in fiecare anotimp pentru a functiona la capacitatea lor maxima. Atat primavara si vara, cand trebuie sa le cureti de stratul de praf si mizerie care se depune, cat si toamna si iarna, cand frunzele si zapada se depun pe suprafata panourilor, ingrijirea si curatarea acestora este absolut necesara. Achizitioneaza cu incredere sisteme fotovoltaice on grid de calitate de pe site-ul celor de la e-acumulatori si lasa energia oferita de soare sa lucreze pentru tine!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap