Totul despre Clubhouse

Clubhouse este o retea de socializare audio care este accesibila doar pentru cei care au iPhone. Te poti conecta la aceasta retea audio daca primesti invitatie de la un membru care are deja vechime. Din ce am auzit acolo, cei de la Clubhouse vor sa se extinda si catre utilizatorii Android, dar inca nu au precizat nicio data fixa. Pe aceasta retea de socializare poti sa vorbesti, sa asculti, sa vii cu idei noi sau sa inveti ceva in fiecare zi.

Ce poti invata din Clubhouse si cum e organizata?

Pentru ca are numele de House in numele aplicatiei, aceasta este impartita in camere sau rooms in engleza unde sunt diferiti specialisti din domenii diferite, actori, mari afaceristi si investitori, ziaristi, sportivi de top, oameni de la radio sau televiziune etc.

Eu urmaresc cateva camere interesante. Una este despre stirile importante ale zilei la ora 9:30 unde poti discuta cu ziaristi despre pandemie, politica si multe altele. O alta camera care incepe la ora 14 este despre nutritie unde am invatat cat de importanta este ciocolata neagra cu peste 80% cacao pentru sanatate, in special pentru inima.

Exista camere de relaxare si caterinca unde lumea nu are un subiect important de discutie, dar se simt bine si se cunosc intre ei. Nu trebuie sa fie o camera cu 100 sau 200 de persoane ca sa te simti bine. Sunt camere cu 10 sau 20 de romani care sunt plini de viata si care iti pot face seara mai buna.

Ar fi bine sa te feresti de anumiti romani agresivi care au anumite probleme de comportament si te intrerup cand vorbesti, sunt agresivi si vorbesc total pe langa subiect doar ca sa iasa in evidenta. Poti bloca o anumita persoana. Daca dai click pe profilul romanului nesimtit, in dreapta ai 3 puncte si daca dai click acolo ai butonul de block. Il blochezi pe nebun si nu mai ai parte de zile proaste pe Clubhouse.

Daca nu iti place o anumita camera apesi butonul Leave quietly si cauti altceva mai bun. Daca vrei sa vorbesti intr-o camera si sa aduci plus valoare, ai un simbol in dreapta jos, o mana. Click pe mana si adminul te va invita pe scena. Apoi ai in dreapta jos butonul microfon si il deschizi inainte sa vorbesti. Sa astepti sa termine de vorbit altcineva si sa dai dovada de respect si apoi participi la discutie.

Acum au aparut si cluburi in afara de camere, unde se strang oamenii care sunt interesati de acelasi subiect de maxim interes. NU oricine isi poate deschide un club, doar cei cu vechime pe Clubhouse. Daca ai ales un nume pentru club, vezi ca nu mai poti sa il schimbi in viitor. Ar fi bine sa nu te grabesti cand alegi numele clubului.

Cea mai importanta camera in limba romana din aceasta retea de socializare

Scurta pauza de cafea e camera in limba romana care functioneaza non-stop de o saptamana. Totul a inceput de la o gluma intre Florin si Dana care suna cam asa: Cum ar fi sa tinem camera asta o saptamana?

A trecut o saptamana si camera aceasta rezista pentru ca exista o colaborare stransa intre romanii din tara care stau ziua si romanii din SUA care stau noaptea si tin camera online. Dana din SUA este moderator si e cea mai activa in aceasta camera pentru ca duce greul pe timp de noapte. Andrei este inca un moderator care are vorbele la el, dar sunt si multi altii care stiu sa duca discutia la alt nivel. Sunt discutii random, se glumeste des, se discuta despre calatorii, muzica, filme, despre cel mai bun prieten al omului, afaceri, marketing etc. Pe Clubhouse au intrat Teo Trandafir si Irina Rimes si au glumit cu lumea din camera Scurta pauza de cafea, iar Dan Negru a trecut doar in vizita pe acolo.

Clubhouse poate oferi multe informatii noi din multe zone de interes, dar poate crea dependenta. In primele 3 zile, am pierdut multe ore chiar si noaptea si de atunci stau doar ziua pe aceasta retea de socializare audio.

Tot ce tine de audio este in crestere acum. Daca ai iPhone si nu esti pe Clubhouse, tu ai de pierdut. Unii spun ca va fi o poveste de succes, dar asta se va dovedi in timp. Pentru mine este reteaua de socializare care mi-a adus plus valoare in 2021, mult peste Facebook sau Twitter.

You may also like...

2 Responses

  1. Claudia says:

    Este bine de stiut, multumesc pentru informatie!

  2. Nicoleta says:

    Foarte buna aplicatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap