Alita: Battle Angel este cel mai vizionat film din lume

Alita Battle Angel

In weekendul 15-17 februarie, filmul Alita: Battle Angel a avut cele mai mari incasari din vanzarea de bilete. Alita: Battle Angel a adunat peste 27,8 milioane de dolari doar in acest sfarsit de saptamana, iar pe locul 2 se afla The Lego Movie cu 21,2 milioane de dolari.

Cine este regizorul acestui film?

Alita: Battle Angel este o adaptare dupa manga (daca nu stiti acest termen o sa il explic la finalul articolului) si a durat ani de zile pana s-a realizat acest film. In spatele acestui SF sta producatorul James Cameron, ajutat de regizorul Robert Rodriguez, 2 monstri sacri ai cinematografiei mondiale. Aceasta creatie cinematografica a primit note bune de la critici, iar iubitorii de film sunt incantati de fazele de actiune si violenta intr-o lume SF in care iti poti modifica anumite parti ale corpului cu membre robotizate.

200 de milioane de dolari au fost investiti in aceasta creatie cinematografica, dar creatorii filmului sunt optimisti pentru ca inca nu a fost premiera in China, a 2-a mare piata a filmelor de cinema dupa SUA. In acest moment, Alita nu are adversari redutabili, dar pe 8 martie va fi premiera filmului Captain Marvel care se pare ca va rupe norii si la propriu si la figurat. In Romania, Alita a avut premiera pe 15 februarie, iar daca va plac filmele SF, nu ar trebui sa il ratati.

Ce inseamna manga?

Osamu Tezuka a pus bazele manga in Japonia si a devenit desenator dupa Al Doilea Razboi Mondial. Actiunea era pusa pe mai multe pagini, iar Tezuka s-a inspirat din benzile desenate din Franta si Germania. O lupta intre 2 dusmani cu sabii se putea da pe cateva zeci de pagini, asa cum gasiti in vremurile noastre in Vagabond, o manga despre cel mai dur samurai din toate timpurile – Miyamoto Musashi. Manga este banda desenata pentru adulti cu diferite teme: istorice, SF, drama, pentru adolescenti, muzica, supravietuire, dark fantasy si multe altele.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap