Scam incercat de chinezi

scam

Scam inseamna inselatorie in limba engleza, iar cativa chinezi au incercat sa ma pacaleasca azi. In fiecare dimineata, imi verific e-mail-urile pentru fiecare site in parte. La adresa de contact a siteului rosudirect al primit e-mail-uri de la 2 chinezi Robert Liu si Simon Liu.

Imediat am observat ca un e-mail era adresat adminului de pe pariusigur.com, dar nu avea ce sa caute in casuta postala electronica a siteului rosudirect. Asta m-a facut sa cred ca ceva este in neregula si am cautat informatii pe Google.

Cum arata acel e-mail in limba engleza trimis de Simon Liu?

This email is from China domain name registration center, which mainly deal with the domain name registration in China. On 2020-02-15, we received an application from Kanghong Ltd requested “rosudirect” as their internet keyword and China (CN) domain names (rosudirect.cn, rosudirect.com.cn, rosudirect.net.cn, rosudirect.org.cn).

But after checking it, we find this name conflict with your company name or trademark. In order to deal with this matter better, it’s necessary to send email to you and confirm whether your company have relations with this Chinese company or not?

Omul vrea sa spuna ca o anumita firma vrea sa inregistreze domeniul rosudirect in China, cu terminatia cn. Cum avem noi ro, asa are fiecare tara in parte. Chinezul saritor se grabea sa ma ajute folosind un scam, o inselatoarie pe care nu am mai vazut-o pana acum.

Simon Liu se oferea sa discute cu firma din China sa renunte sa achizitioneze domeniul rosudirect, dar pentru ca un om oarecare de pe Terra are dreptul sa cumpere orice domeniu, mi-a propus o mica afacere.

Simon Liu va cumpara toate domeniile rosudirect cu terminatia cn, adica China, si eu va trebui sa ii platesc cateva sute de dolari pentru gestul lui. Se pare ca virusul Corona i-a lovit in plin si e foame de bani si pe acolo.

Am cautat informatii pe Google si chinezii astia incearca smecheria asta de cativa ani de zile. Daca la inceput foloseau e-mail de yahoo si lumea se prindea ca e scam, acum s-au emancipat si au e-mail-uri profesionale ca simon@chinaregistry.net.cn

Mai multe informatii si comentarii de la oameni care au patit asa ceva gasiti pe squelchdesign

Nu dati bani la nimeni, chiar daca povestea pare credibila

Inselatoria sau scam este o metoda veche de a face bani inca din perioada Imperiului Roman, cand unii vindeau bijuterii false. Unul a fost prins si trebuia pedepsit. Imparatul roman l-a adus pe infractor in Colosseum, locul unde se luptau gladiatorii, si l-a amenintat ca va fi dat hrana la lei.

Infractorul se ruga de imparat sa ii crute viata, dar a tacut imediat cand s-au deschis portile. In loc sa apara 5 leoaice fioroase si infometate, a aparut o gaina spre amuzamentul spectatorilor. Imparatul a zis: Asta DA inselatorie!

In zilele noastre, avem tot felul de inselatorii cum ar fi metoda accidentul cand o bunica este sunata ca nepotul a avut un accident grav si ar fi bine sa trimita niste bani intr-un cont bancar.

Unii au fost sunati de niste meseriasi care se spuneau ca lucreaza la Vodafone sau Orange si ca ar fi castigat un premiu. Ca sa intre in posesia premiului, omul credul trebuia sa trimita o suma de bani intr-un cont bancar.’

Pe e-mail am primit un text prin care unul ma ameninta ca pune un video compromitator cu mine daca nu ii trimit niste bani. I-am transmis sa puna acel video pe toate retele de socializare pentru ca nu ma deranjeaza.

You may also like...

2 Responses

  1. Silvia says:

    Este bine de stiut, multumesc pentru informatie!

    • Mike says:

      Nu este o glumă. Trebuie să ne păzim spatele de oamenii care vor să facă un ban în plus, dar pe căi ilegale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap