Totul despre anvelopele de iarna

De cand s-au impus si la noi obligativitatea de a vea cauciucuri de iarna, romanii cauta mereu portite ca sa plateasca mai putin pe ele sau sa le tine pe cele de vara pana la prima ninsoare. In tarile din vest, conducatorii auto schimba si jantele, nu doar cauciucurile de vara. Motivul este simplu. Iarna, nu poti sa vezi denivelarile, gropile din strazile noastre. Si stiti foarte bine ca noi nu ducem lipsa de gropi. Iar jantele din aliaj pot avea de suferit pe timpul friguros. De aceea, strainii schimba aceste jante cu unele mai rezistente. Preturile pentru niste cauciucuri de iarna difera de la o masina la alta. Dar ar fi bine sa cumparati anvelopele de iarna noi pentru ca cele la mana a doua nu ofera foarte multa siguranta. Dar pana la urma este decizia voastra, bugetul vostru.

Preturile pentru cauciucuri de iarna difera datorita dimensiunilor acestora, performantele acestora si materialul din care sunt fabricate. In ultima vreme a crescut pretul cauciucului natural si din aceasta cauza au crescut si preturile pentru anvelope de iarna. De aceea e important locul de achizitie. Pentru ca daca vreti niste cauciucuri iarna ieftine ar fi bine sa studiati bine piata si sa nu va grabiti. Intrebati prietenii apropiati de unde si-au cumparat anvelopele de iarna, la ce pret si daca sunt multumiti pana acum de achizitie. La fel, si jantele second-hand au aceleaşi riscuri. O janta indreptata defectuos poate afecta sistemul de directie si implicit siguranta celor din automobil.

Acum sa vorbim si de cauciucuri de iarna la mana a doua. Aceste reprezinta o loterie ca orice alt produs care nu este nou. Te poate tine toata iarna fara probleme sau iti poate crea necazuri inca din prima saptamana. Iar cel mai mare pericol pentru aceste cauciucuri de iarna second hand este reprezentat de temperaturile ridicate. Din aceasta cauza nu trebuie sa la veti montate pe masina in sezonul cald pentru ca isi pierd zimtii si se uzeaza mult mai repede. Inca un lucru important. Daca provocati accidente pe timpul friguros si nu aveti anvelope de iarna, o sa primiti amenzi mari.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap