Panza pentru pictura

Fata unei verisoare este foarte talentata la desen. A mostenit talentul de la bunicul nostru care desena aproape orice. Mereu il puneam sa foloseasca un creion si sa deseneze un cal in galop, soldati din al Doilea Razboi Mondial, peisaje de iarna(astea erau favoritele lui), cateva case pe dealuri, un pom pe timpul toamnei si soarele care incalzea pamantul, un rau involburat sau diferite animale. Bunicul meu nu mai este printre noi, dar talentul la desen a ramas in familie. Iar fata verisoarei mele si-a urmat visul si acum este la un liceu de arte. Si verioara mea s-a dus la un magazin specializat ca sa cumpere accesorii pictura pe panza pentru fata ei.

Pictura face parte din istoria omenirii inca din vremuri stravechi. Sunt picturi rupestre vechi de 3000 de ani in care sunt infatisati oameni care pleaca la vanatoare sau animale care au cazut ranite de sulitele vanatorilor din acele vremuri. Mai tarziu pictura era prezenta pe pereti si mult mai tarziu a aparut panza pentru pictura. Panza pe sasiu este o chestie normala in zilele noastre, dar in trecut oamenii preferau sa picteze pe pereti foarte impunatori, in catedrale, in palate sau castele. Dar pictura trebuie sa circule. Sunt colectionari care urmaresc noile talente in pictura si cumpara din timp tablouri la un pret bun.

Cum se face pregatirea panzei pentru pictura?
Panza de pictura este de mai multe feluri: panza de in care este cea mai cautata pentru ca rezista in timp, panza de canepa care are o textura mai putin fina decat cea de in, panza de iuta care se foloseste pentru anumite decoruri pentru ca este cam neuniforma, panza de bumbac care sufera deformari in timp, iar un pictor isi doreste ca opera lui sa ramana intreaga sute de ani si panza din fire sintetice.
Sasiul pe care urmeaza sa fie intinsa panza se confectioneaza din lemn de tei sau brad, fara noduri sau crapaturi. Fata dinspre panza sasiului va avea o mica inclinatie pentru a permitei panzei sa fie libera intre laturi. Iar daca aveti talent la desen, recomandarea noastra este sa folositi panza de in pentru ca este cea mai buna dintre toate panzele care exista pe piata.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap