Webfactor a cazut de cateva zile

Webfactor, o firmă de hosting din România, a căzut de câteva zile și sute de siteuri sunt la pământ. Mulți bloggeri populari din România, precum Cabral, Ovidiu Eftimie, Nebuloasa, Gaben, TvDece, Alex Mihăileanu au rămas cu ochii în soare. Siteurile lor nu mai pot fi accesate de cititori. Unii au magazine online și pierd zilnic mii de euro. Sute de clienți sunt disperați că nu își pot folosi emailurile și nu pot răspunde repede partenerilor de afaceri.

Motivul e simplu. Patronul firmei Webfactor trebuie să plătească firmei clujene TCI Contractor General circa 25 000 de euro pentru că nu a plătit facturile de curent electric în ultimele 10 luni. Mai multe informații despre această datorie găsiți pe ziardecluj

Există un comunicat oficial din partea Webfactor? NU.
După câteva zile, asta spune multe despre comunicarea în situații de criză în România, despre cum este condusă firma de hosting, cât de mult își respectă clienții.

Au apărut unii care spun următoarele: Ce pretenții ai la pachet mic?
Păi dacă unul plătește 6 euro pentru hosting înseamnă că nu are aceleași drepturi ca unul care plătește 230 de euro? Când oamenii au cumpărat pachetul cu 6 euro nu li s-a spus: da, dar vedeți că la pachetul asta nu garantăm că veți avea serverul funcțional. Mă așteptăm la ce au promis de cei 6 euro: site funcțional și suport 24/24.
Nu e treaba mea să stabilesc prețurile firmei. E treaba firmei să își stabilească prețul la care poate să își livreze serviciul.

Cât despre cei care se plâng că sunt offline, ar fi bine să faceți următoarele:
1. Faceți back-up local și back-up în Cloud
2. Managementul domeniului să fie independent de furnizorul de găzduire
3. Dacă aveți aplicații web, chestii mai complicate, de ce încă le mai țineți în România?
4. Întrebați azi la hosting dacă aveți back-up, cât de des se face și unde.

You may also like...

2 Responses

  1. Maxim says:

    Schimbi hostu? Arunca un ochi aici http://www.idealhost.ro/cota-de-piata

    • Mike says:

      Sper ca in viitor, romanii sa alega cu grija firma de gazduire pentru siteul lor. Ce s-a intamplat cu Webfactor este lovitura grea pentru multi din online. Bun linkul trimis de tine cu cele mai bune firme de hosting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap