Apple Pay disponibil in Romania

Apple Pay in Romania

Ca sa platesti la un magazin folosind aplicatia Apple Pay, trebuie sa iti folosesti telefonul mobil sau ceasul Apple. Aici ma refer la un magazin care are un POS si accepta plati contactless, gen Mega Image, unde va trebuie sa atingi telefonul tau mobil de POS si se va face plata imediat. Daca ai ceas Apple, faci acelasi lucru.

Cand va fi Apple Pay disponibil in Romania?

Din informatii sigure, tin sa va anunt ca Apple Pay va fi disponibil in Romania din toamna anului 2019 pentru ca ING si Banca Trasilvania au anuntat de curand ca vor fi primele banci care vor avea contract in acest sens.

Nu orice roman care are iPhone va putea sa faca plati doar cu mobilul pentru ca trebuie sa ai minim iPhone 6 sau ultimele modele ale acestui telefon si/sau ceasul Apple. Din toamna, nu mai trebuie sa umbli cu cardul bancar dupa tine si poti sa faci plata rapid din telefon daca ai pofta de o bere si se apropie meciul de fotbal atat de asteptat din ziua respectiva.

Apple Pay se extinde in toata Europa si aceasta aplicatie va putea fi folosita in curand si in Portugalia, Grecia, Austria, Slovacia, Slovenia si Estonia. Aceasta aplicatie este prezenta in Germania din decembrie 2018 si de luna trecuta si in Cehia. Cetatenii din Olanda sunt revoltati pentru ca aceasta aplicatie va fi disponibila in toata Europa, dar nu si in tara lor. Nu trebuie sa va mai spun ca economia Olandei este una dintre cele mai puternice din Europa.

De ce a durat asa mult aparitia Apple Pay in Romania?

Daca la Android este de ajuns ca banca sa foloseasca functia NFC a mobilului, Apple are contract clar cu banca respectiva. Indiferent de modul de operare al gigantului Apple, important este ca din septembrie 2019, daca ai cel putin iPhone 6 in dotare, poti sa faci plati cu telefonul mobil contactless, iar asta inseamna o viata mai usoara pentru utilizatorii sistemului iOS.

Sursa poza start-up.ro

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap