Cele mai bune carti pentru Texas hold ’em

Jocul de poker Texas hold ’em, pe care toata lumea il stie foarte bine, se joaca in toate zonele Pamantului, la toate cazinourile de top sau la colt de strada.
Dar care sunt cele mai bune 2 carti servite pentru Texas hold ’em? Majoritatea celor care joaca de ceva timp stiu raspunsul la aceasta intrebare, dar poate sunt cititori incepatori care nu stiu aceste lucruri de baza.
American Airlines
Sunt 5 perechi de carti mari si late cu care puteti juca la siguranta, desi nu e nimic sigur in poker si din ce mi-a spus un prieten bun care joaca poker de ani de zile, nu juca niciodata all in, indiferent ce carti ai in mana.

A A sau 2 Asi in romaneste este cea mai buna mana cu care poti incepe un joc de poker. Au si alte denumiri ca: American Airlines (Liniile Aeriene Americane), Pocket Rockets (rachete personale), Bullets (gloanţe), The Boots (cizmele), Two Pips (două puncte, cu referinţă la zaruri).
K K, daca aveti norocul sa fiti servit cu doi popi aveti sanse de a face un ban cinstit. Au diferite porecle printre jucatorii de poker amatori sau profesionsiti: Cowboys, King Kong, Kangaroos (canguri), Kray Twins (gemenii Kray), Ace Magnets (magneţi pentru aşi).

Q Q sau cum spunea un batran acum 2 zile cand juca poker in spatele blocului: Astea 2 mi-au adus numai belele dar in seara asta m-au facut fericit. Damele au diferite denumiri printre jucatori: The Ladies (damele), Jailhouse Rock, Siegfried and Roy, Flower Girls (fetele cu flori), Hilton sisters (surorile Hilton), Snow Shoes (rachete de zăpadă).
J J sau juvetii in limbaj popular au din ce stiu doar 2 nume date de pokeristi:Jay Birds (joc de cuvinte bazat pe faptul că litera “J” se pronunţă ca “jay”; expresia înseamnă “gaiţe”), Hooks (cârlige).
Ultima pereche de carti puternica este A K. As si Popa au cateva porecle ciudate:Walking back to Huston, Big lick, Santa Barbara dar preferata mea ramane Anna Kournikova.

Urmatoarea serie de 2 carti cu care va puteti risca jetoanele sunt urmatoarele: 10 10, A Q, A J, K Q.
10 10 se mai numesc si Dimes (“dime” este denumirea populară a monedei de 0,10 USD), iar A J Black Jack, Ajax, Rockette, Adam and Joe, Apple Jacks, Jackass, Apple Juice.

A treia serie de 2 carti cu care aveti insa sanse mai putine de reusita sunt: 9 9, A 10, K J, Q J, J 10. Cu aceste carti nu se merita sa va riscati banii si ar fi mai bine sa asteptati o alta sansa.
Desigur ca mai sunt si alte variante de 2 carti dar cu acelea chiar ca sunteti victime sigure: 7 7, A 9, Q 9, 10 8, 9 7, 8 7, etc.
Sper ca acest articol sa va fie de folos in cariera voastra de jucatori de poker.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap