Remiroyal tutorial

Remiroyal tutorial
Remi Clasic
Obiectivul jocului este sa scapi de toate cartile pe care le ai in mana inaintea adversarilor tai. Organizandu-le in formatii (terte si suite). Jocul se joaca cu doua pachete standard de cate 52 de carti, fara Jokeri.

Fiecare jucator primeste cate 10 carti. Restul cartilor se pun pe masa cu fata in jos, formand stocul de carti, in afara de o carte care se pune cu fata in sus, fiind prima dintre cartile aruncate.
1824-350x100-euro-black

Cand ii vine randul, fiecare jucator trebuie sa ia o carte de jos. El poate alege intre stocul de carti (fata in jos) si ultima carte aruncata (fata in sus). Dupa ce isi aranjeaza cartile, trebuie aruncata una. Daca se termina stocul de carti, atunci se iau cartile aruncate, se amesteca pachetul si se pun cu fata in jos, formand un nou stoc de carti. Ultima carte aruncata va ramane insa acolo, cu fata in sus, pentru a porni o noua tura de carti aruncate.

Jucatorul poate sa etaleze cartile pe masa in momentul in care face o formatie. Daca jucatorul nu doreste sa etaleze nici o formatie, el trebuie sa arunce o carte, cu fata in sus, pe stocul de carti aruncate.

Cand ii vine randul, un jucator poate sa lipeasca o carte sau mai multe carti la formatiile deja etalate pe masa.
Exista doua feluri prin care se poate castiga la Remi Clasic:

Inchidere – primul jucator care isi arunca ultima carte castiga. Aici, ceilalti jucatori sunt penalizati cu numarul de puncte pe care il reprezinta cartile pe care le au in mana.

Remiroyal – cand un jucator scapa de toate cartile deodata, fara sa fi etalat in prealabil. Aici, ceilalti jucatori sunt penalizati cu numarul de puncte pe care il reprezinta cartile pe care le au in mana, plus 25 de puncte.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap