Istoria Pokerului

Unii istorici se întorc în timp până în îndepărtatul secol 15, când se practica în Germania jocul Pochspiel, alţii indică secolul 16 cu jocul Primero care a fost jucat în perioada renaşterii europene cu variante regionale faimoase, precum cele din Spania, Anglia şi Italia. Jocurile franceze “Poque” şi “Brelan” şi jocul de cărţi persan “As Nas” au toate rădăcini care se întind cu secole în urmă şi sunt toate considerate a fi precursori semnificanţi ai pokerului modern, deoarece includ elemente de bluf şi datorită modului de clasificare a mâinilor.

În ciuda disputelor privind cel mai vechi înaintaş al pokerului modern, toată lumea este de acord atunci când vine vorba de precursorii identificabili ai jocurilor moderne, care s-au practicat pe vapoarele cu aburi care au călătorit în josul şi sususul râului Mississippi în secolul 19. Aspectul crucial, care diferenţiază jocurile practicate pe vapoarele cu aburi de precursorii săi, este parierea structurată.

Versiunea de joc care este cea mai apropiată de forma sa contemporană este Poque, care datează din secolul al-17-lea Franţa. Jocul şi-a făcut drum peste Atlantic cu un grup de colonişti francezi care eventual au fondat oraşul New Orleans. De acolo, s-a răspândit de-a lungul râului Mississippi în timpul secolului al-18-lea şi a înflorit în Statele Unite în timpul secolului al-19-lea când ţara a început expansiunea spre vest. Din aceast motiv, istoria pokerului este frecvent asociată cu “Wild West”-ul American.
Iniţial, versiunea cea mai importantă a jocului a fost Stud Poker, dar alte versiuni s-au dezvolta şi au devenit populare, inclusiv: 5 Card Stud şi 7 Card Stud, Texas Hold’em, Omaha şi Omaha Hi-Low. Texas Hold’em şi-a început statutul său de cult în timpul anilor 1970 când a apărut ca joc principal în World Series of Poker. Astăzi este cel mai popular dintre toate şi este jucat regulat în sălile principale de poker online, precum şi în cazinourile locale din întreaga lume.

Inca de la aparitie , jocul de poker s-a raspandit in toata lumea , intr-un ritm extraordinar. De-a lungul timpului, in aceasta istorie a pokerului au aparut o serie de varietati, cele mai cunocute fiind Omaha, 5Draw, 7 Stud, si, binenteles, Texas hold’em.
In prezent, jocul de poker a devenit o mare si extrem de profitabila industrie; anual veniturile generate de poker ajungand la miliarde de dolari; pe plan international, cel mai bun port drapel dupa cum bine stiti este Daniel Negreanu, marele nostru campion.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap