Esti taximetrist? Iata care sunt responsabilitatile tale!

taximetristDaca lucrezi ca taximetrist in Romania, cu siguranta ca in ultima vreme ai avut nenumarate atacuri de panica la gandul ca o anumita companie concurenta, ce ofera servicii superioare de transport al persoanelor fizice, a pus monopol pe domeniu, iar tu vei ramane in curand fara job.
De aceea, poate ca a venit vremea sa-ti revizuiesti comportamentul la locul de munca si sa incepi sa-ti pui cateva intrebari: oare clientii sunt multumiti de serviciul pe care il oferi, oare exista niste metode prin care poti creste calitatea muncii, recastigand clientii fideli de odinioara?

Da, exista cateva metode. Iata-le mai jos:
• Intretine masina! Daca motorul huruie, iar caroseria scartaie cand conduci automobilul, motornici nu-i de mirare ca fug clientii de tine! Nimanui nu-i place sa calatoreasca intr-o „caruta”. In afara de faptul ca nu e placut si confortabil, o masina care prezinta defecte notabile devine un pericol pentru sanatatea pasagerilor. Ca taximetrist, este datoria ta de a intretine masina in mod corespunzator. Intra AICI si inlocuieste piesele defecte cu unele noi si rezistente si schimba lichidele in mod frecvent. Pe http://www.revizieshop.ro/ulei-si-lichide/ulei-motor/ gasesti ulei de motor in diferite cantitati si la preturi mai mult decat avantajoase!
• Adopta un comportament profesional. In timpul unei curse, nu se cade sa vorbesti la telefon, sa injuri soferii din trafic, sa fumezi sau sa asculti muzica de o calitate indoielnica. clientNu numai ca aceasta atitudine nu e deloc potrivita in timpul orelor de munca, ci iti vei face clientii sa se simta inconfortabil si sa nu-si doreasca sa mai apeleze vreodata la serviciile companiei de taxi la care lucrezi. Mare atentie si la conduita vestimentara! Renunta la maieu, pantaloni de trening si slapi in favoarea unei perechi de blugi si a unui tricou monocolor. Astfel, le vei inspira mai multa incredere si seriozitate clientilor tai.
• Mentine curatenia in interiorul masinii. Nu stiu daca realizezi, dar niciun om intreg la cap nu o sa calatoreasca, de bunavoie si nesilit de nimeni, intr-un automobil care ii aduce aminte de groapa comunala. Daca vrei sa atragi clienti si iti doresti ca acestia sa fie multumiti de serviciile oferite, depune un minimum de efort pentru a face curat zilnic in masina. Arunca toate gunoaiele si resturile de mancare de pe bancheta din spate si de sub ea, aspira podeaua, covorasele si plafonul, inlocuieste husele scaunelor, volanului si schimbatorului de viteze si, nu in ultimul rand, renunta la toata insiruirea aia enervanta de maimutoi, iconite si cruciulite pe care o afisezi, atat de mandru, la bordul masinii. Iti poti face o expozitie kitch la tine acasa, nu si in masina de serviciu!
• Fii amabil cu clientii! Ai face bine sa incepi sa accepti orice tip de cursa, indiferent de lungimea ei. Nu te afli in postura de a face nazuri, cand stii ca o firma concurenta iti fura toti clientii. Poarta-te frumos cu pasagerii, intreaba-i ce gen de muzica vor sa asculte, nu vorbi la telefon si nu injura. Fii politicos si amabil, pentru a face o impresie buna si pentru a fideliza clientii. Ofera bon fiscal de fiecare data cand o cursa se incheie si porneste aparatul atunci cand clientul se urca in masina. Nu incerca sa umfli preturile, pentru ca s-ar putea sa te trezesti cu reclamatii usturatoare! Fii acel sofer alaturi de care orice client isi doreste sa calatoreasca.
Indiferent de imaginea pe care si-a creat-o pe piata firma la care lucrezi, trebuie sa lupti ca sa iesi din tipare. Fii un taximetrist diferit si vei reusi sa-ti formezi propriul cerc de clienti fideli.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap