Carti care iti pot schimba viata

umberto eco

Citesc destul de des pentru că îmi pot dezvolta vocabularul și în acest fel pot să scriu mai bine pe site. Îmi cumpăr cărți din orașul meu natal sau din București atunci când ajung prin zonă ori din mediul online. Poți comanda cărți online aici pentru că numărul cărților împărțite pe categorii este mare și este foarte ușor de navigat pe site. Multe din cărțile pe care le am în bibliotecă le-am cumpărat dintr-o librarie online de la noi din țară sau de afară.

În aceste zile sunt plăcut impresionat de o poveste istorică scrisă de Umberto Eco – Numele trandafirului.
Dacă reușiți să treceți peste primele 100 de pagini ale cărții Numele trandafirului, atunci o să vă dați seama că este o capodoperă literară. O să intrați într-o lume religioasă, dar plină de păcate carnale, crime, sex, discuții aprinse despre religie în lume și interpretarea ei, rolul femeii în viața unui călugăr, sărăcia și bogăția, trufia, etc.

Totul se învârte în jurul unei biblioteci dintr-o mânăstire care era interzisă pentru mulți călugări. Acolo erau tot felul de capcane pentru cei care intrau fără să ceară voie: oglinzi care te deformează, iar noaptea îți pot da idei că te-ai întâlnit cu Diavolul, ierburi speciale care îți iau mințile alături de o carte deschisă ca momeală ca să citești și să o iei razna și așa mai departe.

Călugărul Franciscan William de Baskerville ajunge într-o mănăstire în care s-a comis o crimă. El este însoțit de Adso din Melk, numit astfel după mănăstirea benedectină Stift Melk, unde a făcut primii pași în profesia de călugăr.

Pe măsură ce povestirea evoluează, alți călugări mor în mod misterios. Cele două personaje principale studiază o bibliotecă medievală in forma de labirint, înțeleg forța distrugătoare a râsului și ajung față în față cu Inchizitia, pe care William de Baskerville o slujise în trecut, dar a părăsit-o între timp. Cu ajutorul logicii, și comițând greșeli semnalate de Adso (căruia Eco îi atribuie narațiunea), el reușește să dezlege misterul crimelor de la mănăstire, fără însă să reușească să prevină nici una.

Alte cărti scrise de Umberto Eco pe care vi le recomand: Pendulul lui Foucault, Limitele interpretării, Cimitirul din Praga, Numărul zero.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap