Filme din 2020 inspirate din carti

carti

Mai mereu oamenii si-au pus intrebarea: Sa citesc cartea sau sa vad filmul? In acest articol o sa iti prezint cele mai bune filme din 2020 care au fost inspirate din carti de succes, iar tu decizi ce cale o sa urmezi. Despre unele carti se spune ca este foarte greu sa le transpui in cinematografie din cauza lumilor ciudate cum este Dune de Frank Herbert. Dar nimic nu mai este imposibil in 2020.

Unele filme din 2020 inspirate din carti vor aparea in luna ianuarie si februarie: The Voyages of Dr. Doolittle va rula in cinematografele din intreaga lume de pe 16 ianuarie, iar David Copperfield si Emma in februarie.

Filme din acest an care au ca sursa de inspiratie carti de succes

Dune de Frank Herbert – sunt innebunit dupa SF indiferent ca vorbesc despre carti, filme sau jocuri. Este o lume fascinanta care mi-a deschis mintea si m-a facut sa visez cu ochii deschisi. Dune este considerata de multi cea mai buna carte SF din toate timpurile, iar eu nu ii contrazic.

Denis Villeneuve este regizorul care va da viata personajelor din cartea Dune in acest film din 2020. Timothee Chalamet il va interpreta pe Paul Atreides, eroul principal. Alaturi de acest actor vor mai juca Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Jason Momoa, Javier Bardem.

Timothee Chalamet este un actor tanar care a jucat de curand in filmul The King de pe Netflix, unde a interpretat rolul regelui Angliei – Henry V in Razboiul de 100 de ani cu Franta. Mi-a lasat o impresie buna pustiul mai ales in batalia Agincourt, unde englezii au fost depasiti numeric, dar au castigat datorita terenului si vremii ploioase.

The Invisible Man – acest film este inspirat din cartea cu acelasi nume scrisa de H.G. Wells. Elisabeth Moss interpreteaza o femeie care este bantuita de fostul iubit care s-a sinucis, dar nimeni nu o ia in serios.

The Call of the Wild – cartea scrisa de Jack London in 1903 va prinde viata in cinematografia moderna in acest an. Actiunea se petrece in Yukon, Canada unde un caine incearca sa supravietuiasca in conditii grele. Filmul va rula in cinematografe incepand din 21 februarie 2020.

The Woman in the Window – filmul in care va juca Amy Adams va rula in cinematografe incepand din 15 mai. Amy Adams va interpreta o femeie care are frica de spatiile deschise, careia ii place sa bea si sa spioneze vecinii.

Aceasta actrita a mai jucat in serialul Sharp Objects de pe HBO care m-a impresionat. Este ziarista si investigheaza niste crime oribile din orasul ei natal, iar relatia cu mama ei este cel putin ciudata. Daca crezi ca ai o familie nebuna, ar fi bine sa vizionezi Sharp Obiects si apoi sa imi spui parerea ta sincera.

The Voyages of Dr. Doolittle – povestea doctorului, interpretat de Robert Downey Jr. , care poate vorbi cu animalele a fost scrisa de Hugh Lofting. Filmul va rula in cinematografe pe la jumatea lunii ianuarie.

Alte filme inspirate din carti care vor aparea in acest an: Hansel & Gretel, David Copperfield, Emma, Without Remorse, The Witches.

Death on the Nile regizat de Kenneth Branagh este inspirat dintr-o carte scrisa de Agatha Christie.

Filmele reprezinta o parte importanta a placerilor noastre nevinovate, dar multe dintre ele nu ar putea prinde viata daca nu ar exista cartile de unde s-au inspirat.

You may also like...

2 Responses

  1. Foarte tare! Abia aștept să apară!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap