Seara de carte la Targoviste

Maine, 17 ianuarie 2019 la ora 17, la sediul Bibliotecii Judetene Dambovita „ I. H. Radulescu ” va avea loc o dezbatere pe tema cartii „Crima si pedeapsa”, autor Feodor Mihailovici Dostoievski. Oricine este binevenit, chiar daca esti un cititor innrait sau doar unul care este la inceput in aceasta lume a autorilor consacrati.

Dostoievski a fost unul dintre cei mai apreciati scriitori rusi. Cand era mic, Dostoievski citea pe nerasuflate basme si povesti scrise de autori rusi sau straini, dar desi pare o copilarie fericita, viata nu a fost blanda cu acest autor de romane de succes. In 1837 isi pierde mama, iar la maturitate va fi condamnat la 4 ani de munca silnica in Siberia pentru ca a facut parte dintr-o grupare de liberali utopisti. Spre sfarsitul vietii, Feodor va avea o orientare politica conservatoare, nationalist – ortodoxa.

Printre cele mai bune carti scrise de Dostoievski se numara „Crima si pedeapsa” , „Idiotul” , „Fratii Karamazov si Demonii”, iar opera lui este compusa din 11 romane, 3 nuvele, 17 povestiri si multe alte lucrari literare.

Daca iti place sa citesti si vrei sa schimbi cateva impresii despre romanul „Crima si pedeapsa” ar fi bine sa vii la Biblioteca Judeteana din Dambovita ca sa cunosti oameni noi si sa iti imbogatesti nivelul de cunostinte despre literatura rusa.

You may also like...

2 Responses

  1. Ana-Maria says:

    Targoviste, un oras plin de cultura, care da clasa multora din punctul asta de vedere. Mi-ar placea sa particip si eu o data la o astfel de intalnire, dar sa fi si citit cartea. Cine stie, poate intr-o buna zi.
    Am vazut ca acest eveniment este destul de des, urmatoarea intalnire este pe 31.01.2019 cu si despre o noua carte.

    • Mike says:

      E un oras mic, dar plin de istorie. Sunt muzee de vizitat, Turnul Chindiei, Centrul Vechi care e plin de baruri si restaurante, teatru, film, libraria Fragilistic si multe altele. Merita sa il vizitezi intr-o zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap